Rybářský rozcestník

Smažené rybky

Drobné rybky (hrouzci, plotice, perlíni …) odleželé, máčené v mléce, obalené ve strouhance a vejcích a opět ve strouhance, usmažené na sádle s máslem dočervena.

2 náročnost
30 minut
+ doba odležení a máčení  
  • 800 g drobných rybek (hrouzci, plotice, perlíni, okonouni ...)
  • 120 g sádla
  • 40 g másla
  • 2 ks vejce
  • jemná strouhanka
  • mléko
  • voda
  • sůl
  • Příprava

    1. Drobné ryby pouze vykucháme a zbavíme očí (jen hrouzkům musíme uříznout celou hlavu)
    2. Připravené ryby osolíme a necháme asi 40 minut odležet, pak je vložíme do mléka zředěného vodou a máčíme asi 15 minut
    3. Ryby osušíme, obalíme ve strouhance, rozšlehaných vejcích a opět ve strouhance
    4. Smažíme v rozpáleném sádle s máslem, po obou stranách, do červena.

    Nejčtenější články

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….