Rybářský rozcestník

Smažený kapr

Porce – podkovy dozlatova usmažené ryby, obalené v klasickém trojobalu, servírované ozdobené kolečky citrónu.

2 náročnost
40 minut
Smažený kapr - porce na míse
SmaženýSmaženýSmaženýSmažený
  • Rozpis na 4 porce:
  • 800 g očištěné a vykuchané ryby nakrájené na podkovy
  • 150 g tuku
  • 130 g strouhanky
  • 50 g hladké mouky
  • 50 g mléka
  • 2 ks vajec
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěné, vykuchané ryby opláchneme a naporcujeme na jednotlivé filety nebo podkovy
    2. Rybu osolíme a obalíme postupně v prosáté mouce, ve vejcích rozšlehaných
    s mlékem a v prosáté strouhance
    3. Obalené porce ryb pak zvolna usmažíme v horkém tuku do světlé nazlátlé barvy a ihned podáváme.

    Doporučení

    Ochuceného smaženého kapra podáváme s bramborovým salátem, opékanými brambory, s hranolky a se zeleninovým salátem nebo kompotem.

    Poznámka

    Labužnické obměny:
    a) porce kapra osolíme, obalíme v mouce, ve vejci rozšlehaném s mlékem, do kterého jsme přidali špetku muškátového oříšku, a ve strouhance
    b) kapra pokapeme citrónovou šťávou, posypeme jemně rozsekanou petrželkou a necháme asi 1 hodinu v chladnu odležet, potom osušíme, osolíme, obalíme v mouce, vejci a strouhance
    c) kapra potřeme česnekem utřeným se solí a necháme v chladnu odležet, potom obalíme v mouce ochucené trochou strouhaného zázvoru, ve vejci a ve strouhance.

    Nejčtenější články

    Sumec kanibal, aneb čím vším sumci nepohrdnou. Mohou napadnout i člověka?

    Kanibalismus u sumců je přirozeným jevem a setkáme se s ním všude, nejen tam, kde je moc přemnožený a má málo potravy. Pokud hájí své teritorium, klidně vystartuje po stejně velkém jedinci, který nepatří mezi jeho nejbližší rodinu. Jde o teritoriální chování. Ovšem cizí jedinci svého druhu nejsou jeho hlavní potravou. Kromě menších ryb nepohrdne ani hlodavci, menšími ptáky apod. Může si ale sumec udělat zálusk i na člověka?

    Způsoby uzení ryb

    Známe různé způsoby uzení ryb, liší se teplotou kouře, dobou uzení a také trvanlivostí výsledného produktu.

    Koule z DECATHLONU jsou trnem v oku některým českým výrobcům

    Boilies z DECATHLONU se stále probírá na diskuzních fórech na různých rybářských webech a také na Facebooku. Jde o to, že zásadně konkuruje cenou běžným výrobcům a tak někteří testeři renomovaných značek začali koule z DECATHLONU ve svých článcích hanit. My jsme byli donedávna zcela neutrální, ale po sérií negativních článků na Facebooku jsme se naštvali a zašli do obchodu a „dekatloňácké“ koule koupili. Boilies jsme pak testovali na stojaté svazové vodě, také na jednom soukromém revíru a nakonec i na proudné vodě na Labi. A jak jsme s koulemi dopadli?

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím