Rybářský rozcestník

Líni se sýrovou omáčkou

Líni upečení na másle, ochucení kmínem, bílým pepřem a solí, servírovaní přelití hustou sýrovou omáčkou připravenou z výpeku.

2 náročnost
45 minut
+ doba odležení masa  
Líni se sýrovou omáčkou
  • 1 kg línů
  • 100 g nastrouhaného sýra
  • 100 g másla
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 2 ks žloutky
  • bílý pepř
  • kmín
  • sůl
  • Příprava

    1. Vykuchané líny oškrábeme, uřízneme hlavu ,ocas a podélně rozkrojíme, porce ryby osolíme a necháme hodinu odležet
    2. Do ohnivzdorné mísy dáme máslo, naskládáme porce lína, posypeme kmínem a dáme péct do trouby
    3. Když je ryba měkká, vyndáme ohnivzdornou mísu z trouby a máslo na kterém se pekli líni nalijeme do hrnku
    4. Máslo zaprášíme moukou, uděláme jíšku, zředíme troškou vody a povaříme
    5. Do omáčky zamícháme rozšlehané žloutky, bílý pepř a strouhaný sýr, který necháme rozpustit
    6. Na talíř dáme porce ryby a přelijeme sýrovou omáčkou, ozdobíme proužky papriky a podáváme například s vařenými brambory omaštěnými máslem.

    Doporučení

    Obměna: sýrovou omáčku nalijeme na líny v ohnivzdorné míse a necháme 5 minut zapéct.

    Nejčtenější články

    Lov sumců na položenou na živé či mrtvé ryby

    Jedna z možností, jak chytat sumce tzv. „na těžko“ je nalíčit návazce u dna, nebo kousek nade dnem a nabídnout jim živou, či mrtvou rybku, nebo její části.

    Nastražení PopUp boilie na mikro obratlík

    U některých montáží jako Ronnie Rig, či Slip D Rig se PopUp boilie navazuje na mikro obratlík a to pomocí vlasce nebo přímo, pro tyto účely vytvořené, bait floss šňůry. V tomto články vám ukážeme pomocí foto návodu přesný postup, jak na to.

    České přívlačové nástrahy BROSLURES si získávají více a více fanoušků!

    O firmě, jejich produktech a plánech do budoucna, jsme se bavili se spolumajitelem a spoluzakladatelem firmy Tomášem Šimandlem.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím