Líni upečení na másle, ochucení kmínem, bílým pepřem a solí, servírovaní přelití hustou sýrovou omáčkou připravenou z výpeku.
1. Vykuchané líny oškrábeme, uřízneme hlavu ,ocas a podélně rozkrojíme, porce ryby osolíme a necháme hodinu odležet
2. Do ohnivzdorné mísy dáme máslo, naskládáme porce lína, posypeme kmínem a dáme péct do trouby
3. Když je ryba měkká, vyndáme ohnivzdornou mísu z trouby a máslo na kterém se pekli líni nalijeme do hrnku
4. Máslo zaprášíme moukou, uděláme jíšku, zředíme troškou vody a povaříme
5. Do omáčky zamícháme rozšlehané žloutky, bílý pepř a strouhaný sýr, který necháme rozpustit
6. Na talíř dáme porce ryby a přelijeme sýrovou omáčkou, ozdobíme proužky papriky a podáváme například s vařenými brambory omaštěnými máslem.
Obměna: sýrovou omáčku nalijeme na líny v ohnivzdorné míse a necháme 5 minut zapéct.