Rybářský rozcestník

Sleď po rotterdamsku

Sleď opečený na oleji zjemněný máslem smíchaným s posekaným koprem.

1 náročnost
20 minut
+ případná doba úpravy sleďů - slanečků  
Sleď po rotterdamsku
  • 8 ks menších sleďů
  • 1-2 lžíce nasekaného kopru
  • mletý černý pepř
  • citrónová šťáva
  • olej na opékání
  • máslo
  • sůl
  • Příprava

    1. Sledě očistíme a vykostíme, osolíme a okořeníme pepřem
    2. Ryby zakápneme citrónovou šťávou a po obou stranách zprudka opečeme na rozpáleném oleji
    3. Do hřbetních stran hotových ryb uděláme hluboké zářezy, které vyplníme máslem smíchaným s jemně nasekaným koprem.

    Doporučení

    Podáváme nejlépe s dušenou rýží.

    Poznámka

    Pokud chcete použít na tento recept sledě – slanečky, kteří se prodávají na našem trhu, máčíme je 2 hodiny ve vlažné vodě a potom ryby v další čisté vodě důkladně opereme, tak rybí maso zbavíme přebytečné soli. Slanečky dále nesolíme, jen opepříme a dále je připravujeme dle výše uvedeného receptu.

    Nejčtenější články

    Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky? – Výsledky ankety!

    Nedávno jsme ukončili hlasování v naší anketě s otázkou: „Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky?“ Hlasovalo celkem 3574 čtenářů a poměrně jasně se vyjádřili proti případnému zákazu lovu na živé nástražní rybky na svazových, ale i soukromých vodách v Česku.

    Kam v létě za rybařením – tipy na výlety s celou rodinou

    Léto je ideální dobou pro to, trávit většinu času s rodinou nebo partou přátel poblíž vody. Rybářům se pak už jen nabízí možnost spojit příjemné s užitečným, vzít své nejbližší za dobrodružstvím a ukázat jim v čem tkví kouzlo rybaření. Která místa v Čechách jsou pro rodiny či větší partu lidí ty nejlepší?

    Kde vzít masné červy, když je rybář zapomene doma

    Masní červi rozhodně patří mezi nejoblíbenější nástrahu především plavačkářů, ale i rybářů chytající například s feederovými pruty. Právě na menší ryby jde o dokonalou nástrahu. Ovšem co si počít, když je zapomeneme doma?