Rybářský rozcestník

Sleď po rotterdamsku

Sleď opečený na oleji zjemněný máslem smíchaným s posekaným koprem.

1 náročnost
20 minut
+ případná doba úpravy sleďů - slanečků  
Sleď po rotterdamsku
  • 8 ks menších sleďů
  • 1-2 lžíce nasekaného kopru
  • mletý černý pepř
  • citrónová šťáva
  • olej na opékání
  • máslo
  • sůl
  • Příprava

    1. Sledě očistíme a vykostíme, osolíme a okořeníme pepřem
    2. Ryby zakápneme citrónovou šťávou a po obou stranách zprudka opečeme na rozpáleném oleji
    3. Do hřbetních stran hotových ryb uděláme hluboké zářezy, které vyplníme máslem smíchaným s jemně nasekaným koprem.

    Doporučení

    Podáváme nejlépe s dušenou rýží.

    Poznámka

    Pokud chcete použít na tento recept sledě – slanečky, kteří se prodávají na našem trhu, máčíme je 2 hodiny ve vlažné vodě a potom ryby v další čisté vodě důkladně opereme, tak rybí maso zbavíme přebytečné soli. Slanečky dále nesolíme, jen opepříme a dále je připravujeme dle výše uvedeného receptu.

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.