Rybářský rozcestník

Mořská ryba smažená v těstíčku

Filety obalené v ochuceném těstíčku, osmažené dozlatova a přelité teplou kečupovou omáčkou, podávané se zelenými fazolkami.

2 náročnost
40 minut
  • 600 g filetů z libovolné mořské ryby (či filé)
  • 400 g zelených fazolek
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce sezamových semínek
  • 2 ks stroužků česneku
  • 1 ks citronu na ozdobení
  • 150 ml kečupu
  • olej na smažení
  • voda
  • sůl
  • Na těstíčko:
  • 100 ml vína
  • 2 lžíce škrobové moučky
  • 1-2 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička vegety
  • 1/2 lžičky mletého zázvoru
  • 1 ks vejce
  • Příprava

    1. Rybí filety opláchneme, osušíme a nakrájíme na menší kousky
    2. Z rozklepnutého vejce, škrobové moučky, vína, mletého zázvoru, vegety, sójové omáčky a špetky soli připravíme řidší těstíčko (pokud bude těstíčko příliš řídké, přidáme podle potřeby hladkou mouku)
    3. Rybu ze všech stran obalíme v připraveném těstíčku a na rozehřátém oleji zvolna usmažíme dozlatova (5-8 minut), hotové dáme na papírový ubrousek, abychom je zbavili přebytečného oleje
    4. Během smažení oloupaný, utřený česnek promícháme s kečupem, přidáme dvě lžíce vody a prohřejeme, očištěné, zelené fazolky rozkrojíme, orestujeme na rozehřátém másle, podle chuti osolíme a posypeme sezamovými semínky
    5. Osmažené filety přeléváme teplou kečupovou omáčkou a jako přílohu podáváme pečivo, zelené fazolky a na ochucení plátky citronu.

    Doporučení

    Těstíčko můžeme zředit i pivem. Smažená ryba bude chutnější, když ji před obalováním namočíme do mléka a osušíme, aby těstíčko při smažení neopadalo.

    Nejčtenější články

    NONSTOP revíry 2023

    V tomto článku najdete aktuální tabulku NONSTOP revírů, kde rybáři mohou v letních měsících chytat ryby i po půlnoci, tedy 24 hodin, ale pozor, za určitých podmínek a hlavně co územní svaz, to často různé termíny zahájení, nebo naopak ukončení výjimky pro lov v režimu non-stop!

    Úskalí chytání kaprů pomocí člunu a sklopné tyčové bójky

    Chytat kapry na větší vzdálenosti pomocí člunu a tyčové bójky je jen pro zkušené a dost otrlé rybáře. Nejde o to zavést bójku, ale také se k ní dostat s prutem a rybou na konci prutu a to i za škaredého počasí, ze větru, při velkých vlnách. Velký kapr totiž dokáže tahat jako kůň a zapomeňte na to, že by jste pěkného cvalíka dokázali dostat ke břehu pomocí klasického namotávání vlasce či šňůry ze břehu. A pokud ano, rybu by jste tak unavili, že by měla malou šanci na přežití. Jde o pokročilou kaprařinu, která nejen že není levná, ale také vyžaduje rybáře s velkým srdcem.

    Rybářský veletrh FOR FISHING se vrací do své původní kondice

    Svátek všech rybářů, veletrh FOR FISHING, se po roce vrací do letňanského areálu PVA EXPO PRAHA. V polovině února se na výstavní ploše přes 10 000 m2 představí více než 120 firem z Čech i zahraničí, chybět nebudou ani významné osobnosti z oblasti rybaření se zajímavými přednáškami nebo návštěvnická soutěž.