Rybářský rozcestník

Smažené rybí filé

Rychlý oběd nebo večeře z rybího filé obaleného v klasickém trojobalu.

2 náročnost
25 minut
Smažené rybí filé
  • 600 g rybího filé
  • 120 g tuku na smažení
  • 100 g strouhanky
  • 50 g hladké mouky
  • 40 ml mléka nebo vody
  • 2 ks vajec
  • mletý černý pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Rybí filé nakrájíme na porce
    2. Mírně opepříme a osolíme
    3. Jednotlivé porce filé obalíme v prosáté mouce, ve vejcích rozšlehaných s mlékem (nebo vodou) a v prosáté strouhance
    4. Zvolna smažíme v horkém tuku do světle nazlátlé barvy.

    Nejčtenější články

    Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky? – Výsledky ankety!

    Nedávno jsme ukončili hlasování v naší anketě s otázkou: „Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky?“ Hlasovalo celkem 3574 čtenářů a poměrně jasně se vyjádřili proti případnému zákazu lovu na živé nástražní rybky na svazových, ale i soukromých vodách v Česku.

    Kam v létě za rybařením – tipy na výlety s celou rodinou

    Léto je ideální dobou pro to, trávit většinu času s rodinou nebo partou přátel poblíž vody. Rybářům se pak už jen nabízí možnost spojit příjemné s užitečným, vzít své nejbližší za dobrodružstvím a ukázat jim v čem tkví kouzlo rybaření. Která místa v Čechách jsou pro rodiny či větší partu lidí ty nejlepší?

    Kde vzít masné červy, když je rybář zapomene doma

    Masní červi rozhodně patří mezi nejoblíbenější nástrahu především plavačkářů, ale i rybářů chytající například s feederovými pruty. Právě na menší ryby jde o dokonalou nástrahu. Ovšem co si počít, když je zapomeneme doma?