Rybářský rozcestník

Filé v jogurtové zálivce

Rybí filé (například z tresky nebo pangasiuse) zapečené s jablky, rajčaty a jogurtovou zálivkou.

2 náročnost
80 minut
  • 800 g rybího filé (treska, pangasius ...)
  • 6 ks rajčat
  • 4 ks jablek
  • 2 ks cibule
  • 2 lžíce citrónové šťávy
  • 1 lžíce škrobové moučky
  • 1 lžička kari
  • 2 dl bílého jogurtu
  • petrželka
  • kopr
  • sůl
  • Příprava

    1. Rybí filé nakrájíme na porce, zakapeme citrónovou šťávou, osolíme a necháme chvíli odležet, poté rybu po obou stranách opečeme na oleji dozlatova
    2. Jablka oloupeme, vydloubeme jádřince a nakrájíme na kolečka, cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka, rajčata spaříme horkou vodou, sloupneme a nakrájíme na plátky
    3. Rybí filé, jablka, cibuli a plátky rajčat navrstvíme do zapékací misky a, osolíme a posypeme kari kořením, vše zalijeme jogurtem smíchaným se škrobovou moučkou
    4. Mísu přikryjeme a dusíme asi 30 minut, potom odkryjeme a opečeme povrch.

    Doporučení

    Podáváme s vařenými brambory.

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.