Rybářský rozcestník

Lososové filety v sýrové omáčce

Lososové filety v úpravě podle Britunky.

2 náročnost
30 minut
  • 4 ks porcí filetů z lososa
  • 2 ks šalotky
  • 2 ks stroužků česneku
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce másla
  • 200 g Eidamu
  • 200 g Hermelínu
  • 100 g Nivy
  • 0,5 l smetany
  • 0,2 l bílého vína
  • drcený barevný pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Nakrájenou šalotku na oleji osmažíme, přidáme nakrájený česnek a po chvíli i sýry nakrájené na malé kostičky
    2. Přidáváme smetanu, vše povaříme a dochutíme
    3. Filety z lososa okořeníme solí a drceným pepřem a opečeme na oleji s máslem, přelijeme omáčkou a podáváme s vařenými špenátovými těstovinami nebo s bramborami.

    Nejčtenější články

    Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky? – Výsledky ankety!

    Nedávno jsme ukončili hlasování v naší anketě s otázkou: „Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky?“ Hlasovalo celkem 3574 čtenářů a poměrně jasně se vyjádřili proti případnému zákazu lovu na živé nástražní rybky na svazových, ale i soukromých vodách v Česku.

    Kam v létě za rybařením – tipy na výlety s celou rodinou

    Léto je ideální dobou pro to, trávit většinu času s rodinou nebo partou přátel poblíž vody. Rybářům se pak už jen nabízí možnost spojit příjemné s užitečným, vzít své nejbližší za dobrodružstvím a ukázat jim v čem tkví kouzlo rybaření. Která místa v Čechách jsou pro rodiny či větší partu lidí ty nejlepší?

    Kde vzít masné červy, když je rybář zapomene doma

    Masní červi rozhodně patří mezi nejoblíbenější nástrahu především plavačkářů, ale i rybářů chytající například s feederovými pruty. Právě na menší ryby jde o dokonalou nástrahu. Ovšem co si počít, když je zapomeneme doma?