Rybářský rozcestník

Rybí filé v pikantním zelí

Nasekané zelí podušené na orestovaném pórku přelitém meruňkovou šťávou spolu se závitky z rybího filé.

2 náročnost
40 minut
  • 600 g plátků rybího filé (treska, pangasius ...)
  • 400 g zakysaného zelí
  • 60 g pórku
  • 40 g másla
  • meruňkový kompot i s nálevem
  • koření na ryby
  • sůl
  • Příprava

    1. Na rozpuštěném másle zlehka orestujeme na kolečka nakrájený pórek, který zalijeme asi 1 dl šťávy z meruněk
    2. K pórku přidáme pokrájené kysané zelí, poklademe několika půlkami meruněk a pokrm dusíme, na mírném plameni přikrytý poklicí, zhruba 15 minut
    3. Rybí filé osolíme, posypeme kořením, a pak stočíme do závitků, zajistíme párátky, ty přidáme k promíchanému zelí
    4. Zvolna dusíme dalších 10-15 minut a poté ihned servírujeme nejlépe s vařeným bramborem.

    Nejčtenější články

    Proč zkušení rybáři suší boilies?

    Usušené boilies může zásadně zvýšit úspěšnost lovu kaprů a to i těch velmi opatrných. Hlavně při lovu kaprů v teplé letní vodě, ale i při větší aktivitě drobné bílé ryby, je důležité použít jako nástrahu právě vytvrzené boilies díky jeho proschnutí. Usušené koule ztvrdnou, stanou se odolnějšími proti okusu drobné ryby a také se prodlouží jejich poločas rozpadu.

    Obal na pruty z džínů (riflí)

    Obal na pruty si můžete samozřejmě koupit. Ale nejen pro šetřílky tu máme tip na obal na pruty ušitý ze starých džínsů. A nemusí jít jenom o obal na pruty, stejně tak si do přešitých riflí můžete k vodě nosit podběrák, stojan, vidličky…

    Pozvánka na Pohár kněžny Ludmily

    Místní organizace Mělník zve na 29. ročník závodu v plavané „Pohár kněžny Ludmily 2024“, který se koná 5. – 6. 10. 2024 na revíru Labe 14….