Rybářský rozcestník

Smažená treska

Osolené a citronovou šťávou pokapané porce tresky obalené v mouce, rozkvedlaných, mírně osolených vejcích a ve strouhance, usmažené dozlatova.

2 náročnost
30 minut
Smažená treska
  • Rozpis na 4 porce:
  • 4 ks porce tresky
  • 1 ks vejce
  • 2 lžíce mléka
  • hladká mouka
  • strouhanka
  • citron
  • sůl
  • olej nebo sádlo
  • Příprava

    1. Porce tresky omyjeme, osušíme, nasolíme a pokapeme citronem
    2. Pak je obalíme v mouce, rozkvedlaném vejci s mlékem, mírně osoleném a strouhance, smažíme zvolna, na sádle nebo oleji.

    Doporučení

    Podáváme s brambory nebo bramborovou kaší.

    Poznámka

    Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.