Rybářský rozcestník

Pstruh lipan nebo siven na slanině

Tento jednoduchý recept nikdy nezklame! Vykuchaní pstruzi, lipani nebo siveni opečení dozlatova na pánvi, na kostičkách slaniny.

2 náročnost
25 minut
  • 4 ks vykuchaní pstruzi, seveni nebo lipani (800 g)
  • 200 g slaniny
  • sůl
  • Příprava

    1. Slaninu nakrájenou na drobné kostičky necháme na pánvi roztavit
    2. Vložíme, z venku i zevnitř, osolené ryby a pečeme je dozlatova, při pečení se slanina připeče na rybu, což je žádoucí!

    Doporučení

    Podáváme s různě upravenými brambory, nebo studenými těstovinovými saláty, případně s čerstvým pečivem.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!