Rybářský rozcestník

Pstruh lipan nebo siven na slanině

Tento jednoduchý recept nikdy nezklame! Vykuchaní pstruzi, lipani nebo siveni opečení dozlatova na pánvi, na kostičkách slaniny.

2 náročnost
25 minut
  • 4 ks vykuchaní pstruzi, seveni nebo lipani (800 g)
  • 200 g slaniny
  • sůl
  • Příprava

    1. Slaninu nakrájenou na drobné kostičky necháme na pánvi roztavit
    2. Vložíme, z venku i zevnitř, osolené ryby a pečeme je dozlatova, při pečení se slanina připeče na rybu, což je žádoucí!

    Doporučení

    Podáváme s různě upravenými brambory, nebo studenými těstovinovými saláty, případně s čerstvým pečivem.

    Nejčtenější články

    Rozdrcená kukuřice pomocí drtičky na boilies

    Pomocí drtičky na boilies lze rozdrtit jak vařenou, tak nakládanou kukuřici. Spolu se slupkami jde o úžasnou surovinu do zakrmovacích směsí. Kalí vodu a vytváří výraznou chuťovou stopu na lovném místě. Podrcené části kukuřice stačí zamíchat do vnadící směsi, ta zásadně sníží vlhkost kukuřičné kaše a tak touto směsí jde chytat jak například s feederovými krmítky, tak směsí můžeme plnit punčochy či sáčky z PVA materiálu.

    Pozvánka na 24hodinový závod na Záhorské

    Místní organizace Kladruby zve na 24hodinový závod na nádrži Záhorská, který se koná 9.-10. 8. 2024. Bližší informace naleznete v přiložených propozicích….

    Jak jsem (ne)zabíjel komáry

    Kdo mě zná ví, že jsem vášnivý karavanista a již několik let propaguji karavan fishing. Mám rád pohodlíčko a jak stárnu, bivak pro mě prostě už není. V karavanu mám teploučko, pohodlí, skvělou vyvařovnu… ale o ježdění k vodě s karavanem tento článek není, tedy ne přímo, protože historka, co vám dnes chci vyprávět, se mě stala právě na jedné loňské výpravě k vodě v mém bydlíku.