Rybářský rozcestník

Na pánvi opečení garnáti nebo krevety

Skvělý teplý předkrm nebo lehký hlavní chod.

1 náročnost
20 minut
Na pánvi opečení garnáti nebo krevety
  • Rozpis pro 4 osoby:
  • 24 ks neloupaných velkých syrových garnátů (krevet)
  • 4 ks větší stroužky česneku
  • 125 g másla
  • 6 lžic brandy
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce nasekané čerstvé petrželky
  • mletý černý pepř
  • sůl
  • Příloha:
  • klínky citrónu
  • chléb ciabatta
  • Příprava

    1. Ostrým nožem oloupáme a pak nakrájíme česnek
    2. Omyjeme garnáty (krevety) a osušíme je papírovým ubrouskem
    3. Ve velké pánvi rozpuštěné máslo s olejem, přidáme česnek a garnáty (krevety) a opečeme je za stálého míchání na prudkém plameni 3-4 minuty, dokud nezrůžoví
    4. V této fázi pokrm zastříkneme brandy a podle chuti osolíme a okořeníme pepřem a ihned servírujeme s klínky citrónu a chlebem ciabatta.

    Doporučení

    Recept na ciabattu najdete zde: Ciabatta.

    Poznámka

    Ciabatta: Italský chléb známý také jako olivový chléb. Vyrábí se z bílé nebo hnědé mouky spojené olivovým olejem. Je o něco tužší a často se ochucuje bylinkami, které se přidávají bud‘ do těsta nebo se jimi před pečením posypává povrch.

    Nejčtenější články

    Největší dětské rybářské závody na rybníce Konopiště

    Pořádáme již třetí ročník dětských závodů pro širokou veřejnost( není třeba rybářského lístku). Loňská účast byla 108 dětí. Každý malý závodník má v ceně startovného (100 kč) zajištěné jídlo a pití a drobný prezent. Do 50tého místa garantujeme věcné a hodnotné ceny.

    DIGITAL Smart Cradle – absolutní vítěz GRAND PRIX For Fishing 2023

    I letos měl rybářský veletrh For Fishing 2023 bohatý doprovodný program. Kromě jiného se také vystavovatelé mohli přihlásit s nějakým zajímavým výrobkem do soutěže GRAND PRIX For Fishing 2023. Jde o prestižní záležitost a tak není divu, že se letos soutěže zúčastnily i takové rybářské celebrity, jako Karel Nikl nebo Lukáč Krása. Ovšem hlavní cena letos skončila na Slovensku!

    Ryby v české kuchyni – 1. díl

    Ryby se v Čechách konzumují po staletí. Dříve hlavně sladkovodní, nyní si oblibu získaly i ryby mořské. Asi nejvýznamnější rybou u nás byl odedávna kapr. Kapr se začal konzumovat již ve středověku a to díky rozmachu rybnikářství, kdy rybníky patřily k běžné součásti feudálních panství, ale i klášterů. Do výstavby rybníků se pak zapojily později i města.