Rybářský rozcestník

Treska v křenové omáčce

Treska zapékaná v křenové omáčce po polsku .

3 náročnost
45 minut
  • 1250 g vykuchané tresky bez hlavy
  • 50 g másla
  • sůl
  • Křenová omáčka:
  • 150 g křenu
  • 50 g másla
  • 50 g hladké mouky
  • 2 dl sladké smetany
  • cukr
  • ocet
  • sůl
  • Příprava

    1. Tresku očistíme a pokropíme octem
    2. Rybu osušíme, dovnitř vložíme poživatelné vnitřnosti, položíme ji na ohnivzdornou mísu, pokropíme máslem a opečeme v troubě při teplotě kolem 180 °C
    3. Uděláme si omáčku – očištěný křen nastrouháme a část křenu spaříme a necháme okapat
    4. Z másla a mouky si připravíme jíšku, zředíme ji smetanou a za stálého míchání povaříme, přidáme křen, sůl, ocet a cukr podle chuti
    5. Povrch zalijeme omáčkou
    6. Rybu pokropíme máslem a zapečeme.

    Doporučení

    Podáváme s vařeným bramborem, politou máslem a posypanou petrželkou.

    Poznámka

    Recept na přípravu jíšky: Jíška.

    Nejčtenější články

    Jak jednoduše opláchnout nafukovací člun

    Kdo vozí k vodě nafukovací čluny, moc dobře ví, jak moc po vytažení z vody jsou špinavé, zvláště, pokud je rybář u vody déle a zažije nějakou tu bouřku. Hlavně na řekách se na spodní straně člunu usazuje kde co. A pokud zaprší, či parkujeme s člunem pod stromy, ani vnitřek člunu nebývá neposkvrněný. Kdo by pak chtěl vozit tuto hrubou špínu domů? 🙂

    Co vše lze nastražit na přívěs háčku

    Kromě klasického boilies, případně pelet lze na přívěs háčku nastražit kde co. Od červů, žížal, ale i jiné živé havěti také různě upravené pečivo, listy, květy či snítky trav nebo rákosu, ale také ovoce. A to nemluvím o sýrech a různých dalších dobrotách, co si rybář odtrhne u huby, aby zvýšil svoji šanci chytit nějakou tu pěknou rybu.

    Bonduelle Gold Chilli – kukuřice nejen do chladné podzimní vody

    Zkušeným rybářům asi nemusím vysvětlovat, že právě nakládaná kukuřice Bonduelle nejlépe přemlouvá kaprovité ryby k záběru a to jak bílou rybu, tak i kapry a amury. Ale už jste vyzkoušeli chytat ryby na Bonduelle Gold Chilli, tedy ostrou variantu této nakládané kukuřice?