Rybářský rozcestník

Treska v křenové omáčce

Treska zapékaná v křenové omáčce po polsku .

3 náročnost
45 minut
  • 1250 g vykuchané tresky bez hlavy
  • 50 g másla
  • sůl
  • Křenová omáčka:
  • 150 g křenu
  • 50 g másla
  • 50 g hladké mouky
  • 2 dl sladké smetany
  • cukr
  • ocet
  • sůl
  • Příprava

    1. Tresku očistíme a pokropíme octem
    2. Rybu osušíme, dovnitř vložíme poživatelné vnitřnosti, položíme ji na ohnivzdornou mísu, pokropíme máslem a opečeme v troubě při teplotě kolem 180 °C
    3. Uděláme si omáčku – očištěný křen nastrouháme a část křenu spaříme a necháme okapat
    4. Z másla a mouky si připravíme jíšku, zředíme ji smetanou a za stálého míchání povaříme, přidáme křen, sůl, ocet a cukr podle chuti
    5. Povrch zalijeme omáčkou
    6. Rybu pokropíme máslem a zapečeme.

    Doporučení

    Podáváme s vařeným bramborem, politou máslem a posypanou petrželkou.

    Poznámka

    Recept na přípravu jíšky: Jíška.

    Nejčtenější články

    Dipovací kleště, jejich použití

    Moderní doba přináší na rybářský trh stále více různých nových produktů. Také v kategorii „rybářská bižuterie“ se stále objevují nové a nové pomůcky pro nás rybáře. Například dipovací kleště. Víte jak vypadají a k čemu slouží?

    FOR FISHING 2021

    12. rybářský veletrh se letos koná v podzimních dnech a to od 21.10 do 24.10. 2021. Jde o největší rybářský veletrh v ČR. Co tam najdete v heslech: Prezentace nových trendů, představení novinek pro rok 2021, prezentace jednotlivých rybolovných technik, vytvoření rybářského prostředí pro všechny, co propadli krásám rybolovu, vytvoření obchodního prostředí pro vystavovatele v ekonomicky nejsilnějším regionu ČR, doprovodný program, přednášky, soutěže, propagace péče o životní prostředí a čistotu vod…

    Novomlýnská nádrž vydala dosud největšího kapra v historii Evropského šampionátu v lovu kaprů!

    Na Novomlýnské nádrži se pořádá již pátý ročník Evropského šampionátu v lovu kaprů „Stairs2Hell“. Jejím pořadatelem je společnost European Carp Fishing Association, která se organizací závodů zabývá již řadu let, ve spolupráci s Moravským rybářským svazem a Povodím Moravy. V čele této společnosti stojí manažerka projektu Tereza Asterová, na závodech dále spolupracují ambasador projektu, známý rybář Jakub Vágner a zkušení organizátoři, rybáři a ředitelé závodů, Petr Šurek a Vít Černý. Tento závod má tradici již od roku 2017 a letos se ho účastní 100 tříčlenných týmů z celé Evropy. Vítěz získá 500 000 Kč a věcné ceny v hodnotě přes 200 000 Kč. Jednou z hlavních myšlenek závodu je podpora mladých rybářů při jejich cestě k úžasnému koníčku, proto pořadatel poskytuje dar rybářského vybavení v hodnotě 200 000 Kč na chod dětských rybářských kroužků v rámci Moravského rybářského svazu. Tímto je tento závod naprosto unikátní v rámci celosvětového měřítka.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím