Rybářský rozcestník

Treska v křenové omáčce

Treska zapékaná v křenové omáčce po polsku .

3 náročnost
45 minut
  • 1250 g vykuchané tresky bez hlavy
  • 50 g másla
  • sůl
  • Křenová omáčka:
  • 150 g křenu
  • 50 g másla
  • 50 g hladké mouky
  • 2 dl sladké smetany
  • cukr
  • ocet
  • sůl
  • Příprava

    1. Tresku očistíme a pokropíme octem
    2. Rybu osušíme, dovnitř vložíme poživatelné vnitřnosti, položíme ji na ohnivzdornou mísu, pokropíme máslem a opečeme v troubě při teplotě kolem 180 °C
    3. Uděláme si omáčku – očištěný křen nastrouháme a část křenu spaříme a necháme okapat
    4. Z másla a mouky si připravíme jíšku, zředíme ji smetanou a za stálého míchání povaříme, přidáme křen, sůl, ocet a cukr podle chuti
    5. Povrch zalijeme omáčkou
    6. Rybu pokropíme máslem a zapečeme.

    Doporučení

    Podáváme s vařeným bramborem, politou máslem a posypanou petrželkou.

    Poznámka

    Recept na přípravu jíšky: Jíška.

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….