Rybářský rozcestník

Makrela s citrónovou omáčkou

Pečené makrely přelité omáčkou z másla a citrónu.

1 náročnost
50 minut
  • 5 ks makrel
  • 2-3 ks citrónů
  • 100 g másla
  • hladká mouka
  • petržel
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěné a vykuchané makrely osolíme, opepříme a obalíme v mouce
    2. Dáme je na alobal potřený tukem a upečeme v troubě (asi 20 minut)
    3. Připravíme si omáčku: máslo rozehřejeme a vymačkáme do něj šťávu z citrónů, přidáme nasekanou petrželku a trochu soli
    4. Upečenou makrelu na talíři přelijeme citrónovou omáčkou.

    Doporučení

    Podáváme s vařenými brambory.

    Nejčtenější články

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….