Rybářský rozcestník

Sleď s rajčatovou omáčkou

Recept ze švédské kuchyně, kde jsou sledi velmi oblíbení. Jde o špalíky sleďů zapečené v troubě posypané nakrájenými rajčaty a proužky cibule, přelité ochuceným rajským protlakem.

2 náročnost
40 minut
sleďsleď
  • 4 ks sledi
  • 4 ks rajčata
  • 1 ks cibule
  • 6 lžic rajského protlaku
  • 2 lžíce octa
  • 1 lžička cukru
  • petrželka
  • pepř
  • olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Sleďům odřízneme hlavy, ocasy, vyřízneme páteř, nakrájíme na 2-3 cm špalíčky.
    2. Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na kostičky.
    3. Špalíčky sleďů narovnáme do pekáčku, posypeme nakrájenými rajčaty, proužky cibule. Protlak ochutíme octem, cukrem, solí, pepřem, nalijeme na ryby.
    4. Pekáček vložíme do trouby a pečeme 20 minut.
    5. Hotový pokrm posypeme nasekanou petrželkou a podáváme s chlebem nebo pečivem.

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.