Rybářský rozcestník

Sleď s rajčatovou omáčkou

Recept ze švédské kuchyně, kde jsou sledi velmi oblíbení. Jde o špalíky sleďů zapečené v troubě posypané nakrájenými rajčaty a proužky cibule, přelité ochuceným rajským protlakem.

2 náročnost
40 minut
sleďsleď
  • 4 ks sledi
  • 4 ks rajčata
  • 1 ks cibule
  • 6 lžic rajského protlaku
  • 2 lžíce octa
  • 1 lžička cukru
  • petrželka
  • pepř
  • olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Sleďům odřízneme hlavy, ocasy, vyřízneme páteř, nakrájíme na 2-3 cm špalíčky.
    2. Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na kostičky.
    3. Špalíčky sleďů narovnáme do pekáčku, posypeme nakrájenými rajčaty, proužky cibule. Protlak ochutíme octem, cukrem, solí, pepřem, nalijeme na ryby.
    4. Pekáček vložíme do trouby a pečeme 20 minut.
    5. Hotový pokrm posypeme nasekanou petrželkou a podáváme s chlebem nebo pečivem.

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    Atraktory ve spreji – šikovná pomůcka zkušeného rybáře

    Atraktory jsou určeny výhradně pro zatraktivnění nástrah a návnad jak pro lov kaprovitých ryb, tak i pro lov dravců. Prodávají se v různých variantách, ale velmi oblíbené, hlavně u zkušených rybářů, jsou ve formě sprejů.

    Základy výběru správného stanu pro rybáře

    Rybářské stany a bivaky tvoří samostatný segment v rozsáhlé nabídce stanů. Jak se v něm zorientovat a které parametry jsou pro nákup úplně nejdůležitější?

    Metlička na míchání zakrmovacích směsí

    Metlička na promíchání zakrmovacích směsí v kombinaci s bateriovou vrtačkou nám usnadní důkladné spojení všech vnadících složek. Jde o skvělého pomocníka. Právě správné promíchání zakrmovací směsi nám může pomoci k pěkným úlovkům.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím