Rybářský rozcestník

Slávky jedlé uzené zahorka

Recept na přípravu slávek jedlých uzením.

3 náročnost
60 minut
  • libovolné množství slávek
  • bílé víno
  • cibule
  • pepř
  • olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Slávky se dobře operou a okartáčují
    2. Položí se na odkapávací plech v malé udírně pro uzení zahorka a pokapou olejem
    3. Na slávky se nasype sůl, pepř a cibule a přelijí se hrnkem bílého vína
    4. Udí se 30–50 minut při teplotě 180 °C.

    Nejčtenější články

    Jak jednoduše opláchnout nafukovací člun

    Kdo vozí k vodě nafukovací čluny, moc dobře ví, jak moc po vytažení z vody jsou špinavé, zvláště, pokud je rybář u vody déle a zažije nějakou tu bouřku. Hlavně na řekách se na spodní straně člunu usazuje kde co. A pokud zaprší, či parkujeme s člunem pod stromy, ani vnitřek člunu nebývá neposkvrněný. Kdo by pak chtěl vozit tuto hrubou špínu domů? 🙂

    Co vše lze nastražit na přívěs háčku

    Kromě klasického boilies, případně pelet lze na přívěs háčku nastražit kde co. Od červů, žížal, ale i jiné živé havěti také různě upravené pečivo, listy, květy či snítky trav nebo rákosu, ale také ovoce. A to nemluvím o sýrech a různých dalších dobrotách, co si rybář odtrhne u huby, aby zvýšil svoji šanci chytit nějakou tu pěknou rybu.

    Pozvánka na závod Neratovický sumec 2022

    Místní organizace Neratovice zved na rybářský závod „Neratovický sumec 2022“, který se koná 23. – 25. 9. 2022 na revíru Labe 16M – Mlékojedy pískovna….