Rybářský rozcestník

Slávky jedlé uzené zahorka

Recept na přípravu slávek jedlých uzením.

3 náročnost
60 minut
  • libovolné množství slávek
  • bílé víno
  • cibule
  • pepř
  • olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Slávky se dobře operou a okartáčují
    2. Položí se na odkapávací plech v malé udírně pro uzení zahorka a pokapou olejem
    3. Na slávky se nasype sůl, pepř a cibule a přelijí se hrnkem bílého vína
    4. Udí se 30–50 minut při teplotě 180 °C.

    Nejčtenější články

    Oheň u vody? Chovejte se jako kluci z knížek pana Foglara!

    Kamkoliv přijedu na oblíbené rybářské místo, obvykle najdu zbytky ohniště a to většinou na nejméně vhodném místě. Když pak pominu českou legislativu a fakt, že například oheň se nesmí rozdělávat blíže jak 50 metrů od lesa, na místech se vzrostlým porostem, tedy i na louce nebo na strništi, za silného větru a podobně, divím se, kolik rybářů na tyto pravidla kašle.

    Víte co dělají někteří rybáři když ryby neberou? Jdou na houby!

    Ve vedrech po deštích se nám tento týden moc nevedlo, ryby nespolupracovali. Občas sice přišel nějaký kapřík, cejn či plotice. Dokonce jsme nachytali několik podouství, ale větší kapr, nebo sumec ne a ne si všimnout našich dobrot, co jsme máčeli ve vodě. A tak můj parťák, při venčení Sárinky, naší hlídačky, prošel křoví a zarostlé houští kolem našeho tábora…

    Nová rubrika na našem webu: Karavan fishing – nejen po Česku s postelí na kolečkách na rybách

    Na našem webu Rybářský rozcestník.cz jsme pro všechny milovníky rybaření a karavaningu vytvořili novou rubriku! Jde o články jak pro začínající rybáře, co si sebou na rybářské výpravy vozí postel na kolečkách, tak i pro zkušené pardy, co si rybaření s „bydlíkem“ užívají již léta.