Rybářský rozcestník

Chilli-bazalková marináda

Jedna z variant marinády vhodné na marinování krevet a mořských plodů.

1 náročnost
5 minut
  • 60 ml bílého vína
  • 2 lžičky hrubozrnné hořčice
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce nasekané bazalky
  • 1 ks chilli papričky
  • Příprava

    1. Bílé víno smícháme s olivovým olejem
    2. Přidáme přepůlenou chilli papričku, na drobno nasekanou bazalku a hořčici
    3. Vše dobře promícháme a vytvoříme tak marinádu.

    Aplikace marinády:
    Krevety nebo mořské plody dáme do mísy, zalijeme marinádou a necháme v chladu minimálně 4 hodiny odležet. Během marinování několikrát promícháme.

    Nejčtenější články

    Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky? – Výsledky ankety!

    Nedávno jsme ukončili hlasování v naší anketě s otázkou: „Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky?“ Hlasovalo celkem 3574 čtenářů a poměrně jasně se vyjádřili proti případnému zákazu lovu na živé nástražní rybky na svazových, ale i soukromých vodách v Česku.

    Kam v létě za rybařením – tipy na výlety s celou rodinou

    Léto je ideální dobou pro to, trávit většinu času s rodinou nebo partou přátel poblíž vody. Rybářům se pak už jen nabízí možnost spojit příjemné s užitečným, vzít své nejbližší za dobrodružstvím a ukázat jim v čem tkví kouzlo rybaření. Která místa v Čechách jsou pro rodiny či větší partu lidí ty nejlepší?

    Kde vzít masné červy, když je rybář zapomene doma

    Masní červi rozhodně patří mezi nejoblíbenější nástrahu především plavačkářů, ale i rybářů chytající například s feederovými pruty. Právě na menší ryby jde o dokonalou nástrahu. Ovšem co si počít, když je zapomeneme doma?