Rybářský rozcestník

Chilli-bazalková marináda

Jedna z variant marinády vhodné na marinování krevet a mořských plodů.

1 náročnost
5 minut
  • 60 ml bílého vína
  • 2 lžičky hrubozrnné hořčice
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce nasekané bazalky
  • 1 ks chilli papričky
  • Příprava

    1. Bílé víno smícháme s olivovým olejem
    2. Přidáme přepůlenou chilli papričku, na drobno nasekanou bazalku a hořčici
    3. Vše dobře promícháme a vytvoříme tak marinádu.

    Aplikace marinády:
    Krevety nebo mořské plody dáme do mísy, zalijeme marinádou a necháme v chladu minimálně 4 hodiny odležet. Během marinování několikrát promícháme.

    Nejčtenější články

    Od 12.4. mohou rybáři chytat ryby po celou povolenou denní dobu lovu

    Díky ukončení nouzového stavu si rybáři oddechnou, konečně mohou opět vyrazit na výpravy i mimo svůj okres, kde mají trvalé bydliště, stejně tak strávit u vody celý čas, co jim umožňuje rybářský zákon.

    Rybářská křížovka – sladkovodní i mořské ryby

    Máme pro vás novinku z naší redakce, rybářskou křížovku. Vyzkoušejte si, jestli se vám podaří vyluštit všechny názvy ryb, co jsem do křížovky vložili. Jde o zkrácené názvy jak sladkovodních tak mořských ryb. Tak hurá, pusťte se do luštění.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím