Porce kapra protknuté slaninou, ochucené citrónovou šťávou, solí a mletou paprikou, pečené na cibulce přelité zakysanou smetanou doměkka, poté vypečená šťáva zahuštěná světlou jíškou, osolená a povařená, nakonec porce kapra servírované přelité omáčkou například s vařenými brambory.
1. Kapra si očistíme, rozdělíme na poloviny, opláchneme, osušíme, protkneme klínky slaniny, pokapeme citrónovou šťávou a necháme alespoň 1 hodinu odležet v chladu, poté poloviny kapra osolíme a poprášíme mletou papriku
2. Pak si oloupanou cibuli nakrájíme na drobno, vložíme do pekáčku s rozehřátou polovinou másla a cibuli zpěníme, pak do pekáčku vložíme připravené porce kapra
3. Pekáček poté vložíme do vyhřáté trouby a kapra pečeme doměkka, během pečení kapra přeléváme rozšlehanou zakysanou smetanou
4. Upečené porce kapra přeložíme na talíře, výpek zahustíme světlou jíškou, kterou jsme si připravily ze zbytku másla a hladké mouky, potom omáčku dle chuti osolíme a povaříme
5. Nakonec porce kapra přelijeme omáčkou a podáváme například s vařenými brambory.