Rybářský rozcestník

Losos s kmínovou krustou

Rychlý a chutný recept na porce lososa polité řídkým kmínovým těstíčkem, zapečené v troubě, servírované polité křenovou smetanou.

2 náročnost
25 minut
  • Rozpis na 4 porce:
  • 600 g lososa
  • 60 g strouhanky
  • 120 ml oleje
  • 1 lžíce škrobové moučky
  • petrželová nať
  • drcený kmín
  • sůl
  • Příprava

    1. Čtyři filety z lososa bez kůže osolíme
    2. Ze strouhanky, drceného kmínu, škrobové moučky, nasekané petrželové natě a poloviny oleje smícháme řídké těstíčko
    3. Rybí filety rozložíme na olejem vymazaný plech a na jejich vrchní stranu rozdělíme kmínové těstíčko
    4. Pečeme v troubě vyhřáté na 210 °C asi 5-8 minut
    5. Jednotlivé porce podáváme přelité křenovou smetanou.

    Nejčtenější články

    Kam v létě za rybařením – tipy na výlety s celou rodinou

    Léto je ideální dobou pro to, trávit většinu času s rodinou nebo partou přátel poblíž vody. Rybářům se pak už jen nabízí možnost spojit příjemné s užitečným, vzít své nejbližší za dobrodružstvím a ukázat jim v čem tkví kouzlo rybaření. Která místa v Čechách jsou pro rodiny či větší partu lidí ty nejlepší?

    Kde vzít masné červy, když je rybář zapomene doma

    Masní červi rozhodně patří mezi nejoblíbenější nástrahu především plavačkářů, ale i rybářů chytající například s feederovými pruty. Právě na menší ryby jde o dokonalou nástrahu. Ovšem co si počít, když je zapomeneme doma?

    Víte, jaký je rozdíl mezi celosvazovou povolenkou a povolenkou celorepublikovou?

    Každý rok nám do redakce píše či volá mnoho rybářů, kterým není jasné, jaký je rozdíl mezi povolenkou k lovu ryb celosvazovou a povolenkou celorepublikovou. Přitom není až tak těžké to všeobecně definovat. Celosvazové povolenky platí na všech revírech územních svazů ČRS a na revírech Rady ČRS. Celorepublikové povolenky platí na všech revírech územních svazů, na revírech Rady ČRS a navíc i na revírech Moravského rybářského svazu.