Rybářský rozcestník

Síh po mlynářsku

Vykostěné porce síha, máčené v mléce, okořeněné paprikou, osolené, obalené v mouce a opečené na oleji dozlatova.

2 náročnost
25 minut
  • 800 g síha
  • 80 g oleje
  • 40 g másla
  • polohrubá mouka
  • pálivá mletá paprika
  • petrželka
  • mléko
  • sůl
  • snítky petrželky na ozdobu
  • Příprava

    1. Vykostěné porce ryby opláchneme pod studenou tekoucí vodou, pak je osušíme nejlépe papírovými ubrousky
    2. Maso smočíme v mléce, osolíme, mírně posypeme mletou pálivou paprikou a obalíme v mouce
    3. Pečeme v dobře rozpáleném oleji dozlatova
    4. Jednotlivé porce na talířích servírujeme potřené syrovým máslem a ozdobené snítkami čerstvé petrželky.

    Nejčtenější články

    Rozdrcená kukuřice pomocí drtičky na boilies

    Pomocí drtičky na boilies lze rozdrtit jak vařenou, tak nakládanou kukuřici. Spolu se slupkami jde o úžasnou surovinu do zakrmovacích směsí. Kalí vodu a vytváří výraznou chuťovou stopu na lovném místě. Podrcené části kukuřice stačí zamíchat do vnadící směsi, ta zásadně sníží vlhkost kukuřičné kaše a tak touto směsí jde chytat jak například s feederovými krmítky, tak směsí můžeme plnit punčochy či sáčky z PVA materiálu.

    Pozvánka na 24hodinový závod na Záhorské

    Místní organizace Kladruby zve na 24hodinový závod na nádrži Záhorská, který se koná 9.-10. 8. 2024. Bližší informace naleznete v přiložených propozicích….

    Jak jsem (ne)zabíjel komáry

    Kdo mě zná ví, že jsem vášnivý karavanista a již několik let propaguji karavan fishing. Mám rád pohodlíčko a jak stárnu, bivak pro mě prostě už není. V karavanu mám teploučko, pohodlí, skvělou vyvařovnu… ale o ježdění k vodě s karavanem tento článek není, tedy ne přímo, protože historka, co vám dnes chci vyprávět, se mě stala právě na jedné loňské výpravě k vodě v mém bydlíku.