Rybářský rozcestník

Pstruh pečený ve fólii

Nasolení pstruzi ochucení pepřem a citronovou šťávou, zabalení do potravinářské fólie spolu s čerstvou petrželkou, upečení v troubě doměkka.

2 náročnost
40 minut
  • Rozpis na 4 porce:
  • 4 ks pstruhů (asi 800 g)
  • 60 g másla
  • citronová šťáva
  • čerstvá petrželka
  • pepř
  • sůl
  • průsvitná potravinářská fólie
  • Příprava

    1. Ryby potřeme máslem, osolíme, okořeníme pepřem a pokapeme citronovou šťávou
    2. Maso na několika místech nařízneme, posypeme čerstvě nasekanou petrželkou
    3. Pstruhy pokapeme několika kapkami vody, zabalíme do fólie, kterou několikrát propíchneme a v dobře vyhřáté troubě na 190-200 °C pečeme asi 30 minut.

    Poznámka

    Pečící fólie: Pečící gastronomická fólie je vynikající na pečení masa. Při použití pečící fólie se vytvoří pára, která šetří energii. Navíc neuniká aroma ani tekutiny, takže maso zůstane voňavé a šťavnaté.

    Nejčtenější články

    Na candáty s PVA

    Při chytání candátů si můžeme podobně pomoci zvýšit šance na záběr, jako například při chytání kaprů, jen stačí kromě nástrahy lovné místo zakrmit kousky rybího masa. K tomu nám poslouží například PVA punčocha.

    Vyvěšená – chytání štik pod špičkou prutu

    Tato metoda lovu štik je vhodná všude tam, kde hned u břehu je dost velká hloubka. Pomocí delšího prutu, většího splávku (kačenky) a živé nástražné rybky plavající pod splávkem, se právě štiky vyhledávající kořist u břehu dají často přemluvit k útoku.

    Chytání sumců na malých vodách na položenou

    Sumce najdeme skoro všude, tedy nejen na velkých údolních nádržích, pískovnách a řekách, ale také v menších potocích a říčkách. Na malé vodě je však třeba přizpůsobit rybářské nádobíčko podmínkám i velikosti ryb. Ale nenechte se zmást. I v malé louži lze chytnout poměrně velkou rybu.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím