Rybářský rozcestník

Salát z vařené ryby

Chutný salát s rybím masem, žampiony a zeleninou. Vhodná ryba například kapr, sumec, candát, okoun, či treska.

1 náročnost
10 minut
salátsalátsalát
  • 300 g vařeného rybího masa
  • 150 g sterilovaných žampionů
  • 150 g sterilované papriky
  • 150 g sterilovaného hrášku
  • 150 g majonézy na variantu č. 2
  • 1-2 ks větší cibule
  • 4 lžíce láku z paprik
  • citron
  • pepř
  • olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Doměkka uvařené kousky rybího masa zbavené kostí promícháme se sterilovaným, hráškem, žampiony, paprikou a na plátky nakrájenou cibulí.
    2. Zakápneme olejem, přidáme nálev z paprik, dochutíme citronovou šťávou, solí, pepřem a necháme vychladit.
    3. Druhá verze salátu, suroviny nakonec promícháme s majonézou.

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    Jak jednoduše opláchnout nafukovací člun

    Kdo vozí k vodě nafukovací čluny, moc dobře ví, jak moc po vytažení z vody jsou špinavé, zvláště, pokud je rybář u vody déle a zažije nějakou tu bouřku. Hlavně na řekách se na spodní straně člunu usazuje kde co. A pokud zaprší, či parkujeme s člunem pod stromy, ani vnitřek člunu nebývá neposkvrněný. Kdo by pak chtěl vozit tuto hrubou špínu domů? 🙂

    Co vše lze nastražit na přívěs háčku

    Kromě klasického boilies, případně pelet lze na přívěs háčku nastražit kde co. Od červů, žížal, ale i jiné živé havěti také různě upravené pečivo, listy, květy či snítky trav nebo rákosu, ale také ovoce. A to nemluvím o sýrech a různých dalších dobrotách, co si rybář odtrhne u huby, aby zvýšil svoji šanci chytit nějakou tu pěknou rybu.

    Pozvánka na Středočeskou juniorku v plavané

    Místní organizace Nymburk pořádá ve dnech 24. – 25. 9. 2022 náborový závod Středočeská juniorka v plavané – podzimní kolo, který se koná na revíru Labe 21 a je určen věkovým kategoriím U15 a U20….