Rybářský rozcestník

Salát z vařené ryby

Chutný salát s rybím masem, žampiony a zeleninou. Vhodná ryba například kapr, sumec, candát, okoun, či treska.

1 náročnost
10 minut
salátsalátsalát
  • 300 g vařeného rybího masa
  • 150 g sterilovaných žampionů
  • 150 g sterilované papriky
  • 150 g sterilovaného hrášku
  • 150 g majonézy na variantu č. 2
  • 1-2 ks větší cibule
  • 4 lžíce láku z paprik
  • citron
  • pepř
  • olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Doměkka uvařené kousky rybího masa zbavené kostí promícháme se sterilovaným, hráškem, žampiony, paprikou a na plátky nakrájenou cibulí.
    2. Zakápneme olejem, přidáme nálev z paprik, dochutíme citronovou šťávou, solí, pepřem a necháme vychladit.
    3. Druhá verze salátu, suroviny nakonec promícháme s majonézou.

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.