Rybářský rozcestník

Salát Afrodita

Orestované mořké plody servírované se zeleninou a dalšími ingrediencemi.

2 náročnost
30 minut
  • 600 g mořských plodů
  • 100 g řapíkatého celeru
  • 2 ks středně velké karotky
  • 1 ks stroužku česneku
  • 1 ks citronu
  • 3 lžíce vinného octa
  • 2 lžíce rostlinného oleje na smažení
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce worcesteru
  • několik kapek tabasca
  • špetka mletého pepře
  • sůl
  • Příprava

    1. Mořské plody důkladně propláchneme pod tekoucí studenou vodou, necháme okapat a oloupané stroužky česneku nasekáme nadrobno
    2. Do pánve s rozehřátým olejem vsypeme mořské plody, nasekaný česnek, společně vše orestujeme po dobu 3 minut a pak necháme vychladnout
    3. Očištěné karotky i oloupaný řapíkatý celer nakrájíme na plátky, dáme do mísy, přidáme orestované mořské plody, ochutíme špetkou soli, mletým pepřem , vinným octem, olivovým olejem, dijonskou hořčicí, worcesterem, několika kapkami tabasca, vše dobře promícháme a necháme v chladničce vychladit
    4. Omytou čekanku necháme okapat, rozebereme na jednotlivé listy, pak je rozložíme na talíře, rozdělíme na ně vychlazený salát a porce ozdobíme plátky citronu.

    Doporučení

    Podáváme s lehce opečeným bílým toustovým chlebem nebo bagetou.

    Nejčtenější články

    Výměnný obchod s kosem

    Už jsem zažil u vody kdejaká zvláštní setkání, ale tento zážitek s „taťkou“ kosem si tedy opravdu nemohu nechat pro sebe. 🙂 Stalo se to poměrně nedávno na mé jednodenní rybářské výpravě na Rozkoši…

    Rybářská technika chytání ryb – muškaření

    Muškaření, to je královská rybářská disciplína. Muškaří se jak na vodách tekoucích, tak stojatých. A o co vlastně jde? Rybář rybám nabízí umělé nástrahy, mušky, které nahazuje do míst, kde si myslí, že číhá ryba, tedy například pstruh, lipan nebo například losos. Také může nechat mušku volně plavat po proudu řeky … vždy jde o to, vyprovokovat rybu k útoku. Chytání na mušku je velmi náročná disciplína, protože rybář většinu času stojí ve vodě a jde rybě naproti. V tom je kouzlo muškaření, protože rybář někdy chytá ryby doslova pod nohama. Právě ten přímý kontakt s vodou, ryby na dohled, klid, často nedotčená příroda, to vše dělá z muškaření právem vrcholnou rybářskou disciplínu.

    Jak zajisti kus rohlíku na háček při chytání tzv. na mlaskačku

    Existuje více montáží a návazců s kterými můžeme nabízet kus rohlíku rybám pěkně z hladiny, tzv. na mlaskačku. Pro milovníky dalekých a razantních náhozů tu mám způsob nastražení rohlíku pomocí háčku s přívěsem, boilie jehly a kousku klacku, nebo i klasické zarážky.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím