Rybářský rozcestník

Ryby zapečené v čedaru

Opečené porce lososa, tuňáka a tresky zapečené dozlatova spolu s podušenou zeleninou a sýrovou směsí.

2 náročnost
60 minut
  • 200 g lososa
  • 200 g tuňáka
  • 200 g tresky
  • 100 g čedaru
  • 50 ml olivového oleje
  • 3 ks papriky
  • 3 ks rajčat
  • 2 ks malé cibule
  • 1 ks vejce
  • mletý černý pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Lososa, tuňáka i tresku dobře očistíme, opláchneme, osušíme, nakrájíme na porce, osolíme, opepříme a zprudka opečeme po obou stranách na části rozehřátého oleje
    2. Na zbylém rozehřátém oleji zpěníme oloupanou nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme očištěné, na nudličky nakrájené papriky, krátce orestujeme, pak vmícháme opláchnutá, na osminky nakrájená rajčata, osolíme, opepříme a krátce vše podusíme
    3. Do zapékací mísy vložíme podušenou zeleninu, na ni položíme opečené porce ryb, vše potřeme strouhaným čedarem promíchaným s vejcem, dáme do předem vyhřáté trouby a pečeme při 200 °C dozlatova.

    Doporučení

    Podáváme s vařenými bramborami.

    Poznámka

    Čedar – Jde o pevný sýr z kravského mléka, který se vyznačuje středně ostrou vůní a barvou od bílé, až do tykvově oranžové.

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.