Okořeněné filety z lososa obalené v mouce smíchané s mletou paprikou, usmažené dozlatova,
servírované přelité smetanovým dipem a obložené vařenou karotkou.
1. Filety z lososa dobře omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a necháme v chladu asi 20 minut odležet
2. Připravíme si jogurtový dip; zakysanou smetanu promícháme s jogurtem, přidáme prolisovaný česnek, očištěnou, nadrobno nakrájenou cibulku, nadrobno nasekanou bazalku, osolíme, opepříme, zlehka promícháme a dáme do ledničky vychladnout
3. Očištěnou karotku krátce povaříme v osolené vodě, scedíme, necháme okapat a uchováme teplou
4. Na rozehřátém oleji usmažíme po obou stranách dozlatova rybí filety obalené v hladké mouce promíchané s mletou paprikou, na talíři přelijeme smetanovým dipem a podáváme s vařenou karotkou a novými bramborami.