Rybářský rozcestník

Karí pasta

Karí pasta je pastózní směs koření, bylinek, chilli papriček promíchaná s olejem a vinným octem. Je vhodná k přípravě pokrmů vycházejících z asijských receptur, hodí se k rybě, rýži i zelenině. Kari pasta má netradiční chuť, kterou si oblíbí zejména milovníci orientálních jídel.

2 náročnost
30 minut
Karí pasta
  • Rozpis asi na 600 ml:
  • 250 ml rostlinného oleje
  • 150 ml vinného octa
  • 100 ml semínek koriandru
  • 5 lžic vody
  • 4 lžíce římského kmínu
  • 2 lžíce semínek pískavice
  • 2 lžíce fenyklu
  • 1 lžíce mleté kurkumy
  • 1 lžíce mletého chilli
  • 5 ks karí lístků
  • 4 ks sušené červené chilli papričky
  • Příprava

    1. Celé koření rozemeleme v mlýnku
    2. Dáme do skleněné mísy a přidáme ostatní mleté koření, dobře promícháme
    3. Přidáme vinný ocet a promícháme, pak přidáme vodu a mícháme, dokud nezískáme pastu
    4. Ve woku či velké pánvi rozehřejeme olej a za stálého míchání pastu pražíme kolem 10 minut, nebo dokud se voda nevstřebá )pasta je hotová, když se na povrchu objeví olejový film)
    5. Necháme vychladnout a uchováváme v lednici.

    Doporučení

    Když je pasta hotová, můžete ještě rozehřát trochu oleje, tím pastu přelijeme, to pastu částečně konzervuje a olej který zůstává stále na povrchu pasty zajistí, že se po delší době v nádobě nevytvoří plíseň.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!