Rybářský rozcestník

Bramborová kaše

Různě upravené brambory jsou k rybě velmi vhodná příloha. Ovšem bramborová kaše, ta, hlavně ke smaženému rybímu masu, je jedna z nejchutnějších příloh.

1 náročnost
30 minut
Bramborová kaše, smažené rybí filé.
  • Rozpis na 4 porce:
  • 1 kg brambor
  • 0,3 l mléka
  • 2 lžíce másla
  • voda
  • sůl
  • Příprava

    1. Oloupané brambory opláchneme pod studenou tekoucí vodou, okapané rozkrájíme na měnší kostky
    2. V hrnci připravené brambory zalijeme vodou, dáme tolik, aby byly úplně potopené, pak vodu zahřejeme k bodu varu, osolíme, vaříme doměkka
    3. Jakmile jsou brambory měkké, vodu slijeme, brambory rozmačkáme, až jsou sypké, pak je dochutíme máslem, zamícháme
    4. Nakonec do brambor postupně zamícháme horké mléko, vymícháme jemnou kaši.

    Nejčtenější články

    Tyrolské dřívko, jeho použití

    Tyrolské dřívko se používá především při vláčení, kdy má za úkol nadzvedávat nástrahu ode dna, díky čemuž se méně vázne. Dřívko při pohybu rozviřuje dno, což často také vyprovokuje dravce k útoku. Metodou vláčení s tyrolským dřívkem cíleně lovíme štiky, candáty, sumce, jelce tlouště a okouny. Podle velikosti nástražní rybky, hloubky lovného místa a síly toku pak volíme velikost tyrolského dřívka a také samotnou montáž.

    Psí granule jako návnada na ryby

    Ano, je to tak, i pomocí psích granulí lze zakrmovat lovné místo. Jen před samotným lovem je lepší si vyzkoušet, jak rychle se ve vodě rozpouštějí. Každé jsou jiné a tak je dobré vědět, jak dlouho trvá, než se rozpadnou ve vodě na prach. Psí granule přidáváme do krmení nejlépe rozmočené. Měli by tvořit maximálně 1/3 z celkového objemu zakrmovací směsi.

    Soukromé revíry versus svazová voda

    Kam vyrazit na ryby? Toť otázka! Český rybář, pokud chce zůstat v tuzemsku, má vlastně jen dvě možnosti. Buď si zvolí vodu svazovou, tedy, pokud má platnou rybářskou povolenku, a vyrazí na revíry, které obhospodařuje ČRS. Druhou možností je zajet si zachytat na nějaký soukromý revír. Ovšem každá s možností má své klady i zápory.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím