Filety z tilápie (okounovce nilského) potřené česnekem, marinované v bylinkách a olivovém oleji, pokapané citrónovou šťávou a grilované na roštu grilu.
1. Filety z tilápie potřeme utřeným česnekem, okořeníme pepřem (v této fázi přípravy nesolíme!),
2. rybí plátky dáme do větší mísy proložené nasekanými bylinkami a přelité olivovým olejem, necháme 2-4 hodiny marinovat v lednici
3. Filátka zbavíme bylinek, vložíme je na děrovanou pánev (můžeme použít i alobalové misky) na gril nebo filety upneme do speciálních roštů na ryby, ryby posypeme hrubozrnnou solí a pokapeme šťávou z citrónu
4. Zprudka opékáme na dobře rozpáleném roštu grilu 2-3 minuty z každé strany
5. Grilované filety z tilápie přendáme na talíře, ozdobíme snítky bylinek a kolečky citrónu a ihned podáváme.