Rybářský rozcestník

Pstruh na grilu II.

Grilovaný pstruh patří mezi rybí delikatesy. Kaparama, fenyklem, petrželkou pepřem a solí ochucené máslo dodá rybímu masu ještě skvělejší chuť.

2 náročnost
25 minut
  • Rozpis na 4 porce:
  • 4 ks pstruzi o celkové váze cca 800 g
  • 100 g másla
  • 20 g kaparů
  • 10 g petrželky
  • fenykl
  • citrónová šťáva
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Povolené máslo smícháme se sekanou petrželkou, nakrájenými kapary, mletým pepřem, fenyklem, pepřem a solí
    2. Očištěné, vykuchané pstruhy opláchneme pod tekoucí studenou vodou, pak je necháme důkladně okapat nebo je osušíme papírovou utěrkou
    3. Připravené pstruhy i s hlavou potřeme připraveným máslem a grilujeme na dobře rozpáleném grilu, po obou stranách asi 12 minut
    4. Jednotlivé porce na talířích pokapeme citrónovou šťávou, přelijeme tukem zbylým po grilování a podáváme.

    Nejčtenější články

    Rybářské bajky, mýty, pověry a přísloví

    No, co rybář, to nějaká pověra. Někdo jim věří, jiný ne. Ale občas si říkám, že na každém šprochu je pravdy trochu! 🙂 A tak jsem je začal sbírat.

    Chov a skladování žížal

    Dnes se dají koupit žížalky, či i jiné živé rybí nástrahy, ve specializovaných obchodech, ale leze to dost do peněz. Pak máme další možnosti, jak my rybáři přijít k žížalám. Buď si je pracně nakopeme venku na zahradě, což může být dost zdlouhavé a za sucha či mrazu marný boj, nebo můžeme žížalám vytvořit ideální podmínky a vypěstovat si je doma ve sklepě, nebo na zahradě.

    Uzení ryb na sítech

    Udírnu jsem vybudoval někdy před 30 lety, je ze šamotových cihel, které drží teplo, obložena břidlicí, je vybudována ve svahu s 2 m náběhem a otvíráním ze shora. Asi před 10 roky jsem do udírny na tyčky připevnil síto a udím vše na sítech jak ryby, maso, ale i houby. Odpadne pracné vyvazování ryb a nehrozí, že nám ryba spadne do udírny a bude znehodnocena. Vyzkoušejte udit ryby na sítech, je to skvělá vychytávka.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím