Rybářský rozcestník

Rybí salát z naložených ryb

Naložené rybí maso s cibulí, promíchané s tatarkou a majonézou.

2 náročnost
60 minut
+ doba naložení  
  • 1 ks a více bílé ryby (cejn, plotice ...)
  • 260 ml tatarské omáčky
  • 260 ml majonézy
  • sladkokyselý nálev z Deka
  • worcesterová omáčka
  • cibule dle potřeby
  • mletý bílý pepř
  • voda
  • sůl
  • Příprava

    1. Rybu(y) vykucháme, vyčistíme a vložíme do vařící vody, kterou předem přiměřeně osolíme
    2. Vaříme několik minut (dle velikosti ryby) až půjde(ou) od kosti
    3. Rybí maso vyjmeme z vody a necháme vychladnout
    4. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké plátky
    5. Rybu(y) vykostíme a vyskládáme do větší zavařovací sklenice střídavě spolu s cibulí (vrstva ryb, vrstva cibule – v poměru 2:1)
    6. Naložené maso zalijeme předem uvařeným studeným sladkokyselým nálevem z DEKA (příprava nálevu z Deka viz návod na obalu)
    7. Zavařovací sklenici uzavřeme a dáme do chladna na týden uležet, potom směs přecedíme přes cedník a necháme okapat
    8. Odkapané maso s cibulí promícháme s tatarkou a majolkou, dochutíme worcesterovou omáčkou, mletým bílým pepřem a solí.

    Nejčtenější články

    Jak na úhoře s feederovým prutem

    Ten, kdo propadl chytání na feeder, si rozhodně rád zkusí s tímto prutem i lov úhořů. Feeder je k chytání úhořů stejně dobrý, jako klasické pruty na položenou. Jen se musí vědět, jak na to!

    Lov kaprů i jiných bílých ryb ve větším proudu

    Asi většina zkušenějších rybářů mě dá zapravdu, že chytání ryb ve stojaté vodě je o něco málo jednodušší, než lov ryb v proudné vodě. Ovšem tento článek chci věnovat především lovu bílých ryb v silnějších proudech, tedy všude tam, kde je větší proud, díky kterému musíme změnit nejen samotnou taktiku lovu, ale i přizpůsobit montáže a vlastně skoro celou rybářskou výbavu.

    Chlebové těsto 100x jinak

    Tak ta stovka, to je hodně nadnesené, 🙂 ale rozhodně vám zde dáme pár rad, jak využít doma vyrobené chlebové těsto na několik vtipných způsobů. Je vhodné především pro lov bílé ryby, hodně pak chutná i větším kaprům.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím