Rybářský rozcestník

Rybí salát z naložených ryb

Naložené rybí maso s cibulí, promíchané s tatarkou a majonézou.

2 náročnost
60 minut
+ doba naložení  
  • 1 ks a více bílé ryby (cejn, plotice ...)
  • 260 ml tatarské omáčky
  • 260 ml majonézy
  • sladkokyselý nálev z Deka
  • worcesterová omáčka
  • cibule dle potřeby
  • mletý bílý pepř
  • voda
  • sůl
  • Příprava

    1. Rybu(y) vykucháme, vyčistíme a vložíme do vařící vody, kterou předem přiměřeně osolíme
    2. Vaříme několik minut (dle velikosti ryby) až půjde(ou) od kosti
    3. Rybí maso vyjmeme z vody a necháme vychladnout
    4. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké plátky
    5. Rybu(y) vykostíme a vyskládáme do větší zavařovací sklenice střídavě spolu s cibulí (vrstva ryb, vrstva cibule – v poměru 2:1)
    6. Naložené maso zalijeme předem uvařeným studeným sladkokyselým nálevem z DEKA (příprava nálevu z Deka viz návod na obalu)
    7. Zavařovací sklenici uzavřeme a dáme do chladna na týden uležet, potom směs přecedíme přes cedník a necháme okapat
    8. Odkapané maso s cibulí promícháme s tatarkou a majolkou, dochutíme worcesterovou omáčkou, mletým bílým pepřem a solí.

    Nejčtenější články

    První chytání, aneb, co musí udělat rybář, než začne chytat

    Máme platné rybářské dokumenty, doma jsme si udělali přípravu a vše potřebně nachystali k vodě, včetně svačiny a pití a právě jsme dorazili k vodě … co vše předchází chytání? Hodíme hned silon s návnadou do vody a začneme? Rozhodně ne!

    Kačení máma, opeřený Rambo a Terminátor v jednom

    O letošní letní výpravě na Sumce se s námi u vody skamarádila kačení rodinka, máma a její čtyři mladé. My je krmili, oni nás obšťastňovali svojí přítomností. Běda jiným kačenám, které nás chtěli také navštívit. Ty naše kačení máma hnala tak urputně, že z ní šel až strach.

    Bez trochy toho rybářského štěstí to prostě nejde

    Občas člověk zažije příhodu, která se při vyprávění zdá pro ostatní neuvěřitelná, tedy až vylhaná. A přesto je to často pravda. Já vám zde předkládám tři příběhy, které do této kategorie mohu směle zařadit.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím