Rybářský rozcestník

Pečený okoun

Porce okouna pečené na cibulce.

2 náročnost
40 minut
  • 4 ks porcí okounů
  • 2 ks španělských cibulí
  • 1 ks malého citrónu
  • 3 lžičky strouhanky
  • 2 lžíce oleje
  • mletý pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Porce okounů očistíme, do každé uděláme zářez, do něhož vložíme dílek citrónu
    2. Dno nízké ohnivzdorné misky potřeme olejem, poklademe na plátky nakrájenou cibulí a připravenými okouny
    3. Porce ryb posypeme strouhankou, solí, mletým pepřem, pokapeme olejem a upečeme v hodně vyhřáté troubě (200 °C) doměkka.

    Nejčtenější články

    Zimní rybářské vybavení pro komfortní rybolov

    Ženete se za kapitálními úlovky, nebo máte ambice chytit nejvýše rýmu, ale zrelaxovat se přitom v klidu přírody? Zimní rybaření má svoje nezaměnitelné kouzlo – čistá voda, ticho a jasný svit slunce odrážející se ve třpytu ledových krystalů. A pokud se důkladně vybavíte a obléknete, nemusíte chytit ani onu příslovečnou rýmu. Poradíme vám, co s sebou i na sebe.

    Tinktura z koňského kaštanu

    Kaštan koňský nebo také jírovec maďal a jeho plody bývají díky velkému obsahu bezpečných přírodních látek, jako jsou flavonoidy a glykosidy součástí mnoha mastí, které mají příznivé účinky na žilní a lymfatický systém. Zkuste si vyrobit domácí tinkturu ze zralých a čerstvých kaštanů, která pomáhá při otokách, křečových žílách, pocitu těžkých nohou.

    Pokračování s boilies Chill Banana. Tohle boilies od Mastodont Baits musíte mít!

    Povedená výprava, krásné ryby, naši Chillinu prostě musíte vyzkoušet! – Ahoj všem příznivcům Mastodont Baits, přidávám pokračování mých výprav s boilies Chill Banana od Mastodont Baits. Po minulé výpravě jsem vzal opět tuhle příchuť boilies k vodě. Tentokrát to bylo na jiný revír, kde jsem prozatím chytal pouze na dvou výpravách. Chtěl jsem zkusit všechny možné varianty od popky, přes neutrálně vyvážené boilies až po těžkou kuličku.