Rybářský rozcestník

Rybí salát Pirát

Salát z rybího masa, hub a zeleniny vázaný rajčatovou spojkou.

1 náročnost
20 minut
  • Na 1 kg:
  • 600 g sleďových filet loupaných v oleji
  • 150 g cibule
  • 50 g žampionů sterilovaných bez nálevu
  • 50 g okurek sterilovaných bez nálevu
  • 50 g papriky sterilované bez nálevu
  • 50 g kečupu
  • 30 g feferonů sterilovaných bez nálevu
  • 30 g rajčatového protlaku
  • 20 g červeného vína
  • 20 g octa
  • 10 g cukru
  • Příprava

    1. Rybí filety příčně překrojíme na širší nudle
    2. Přidáme kolečka cibule, plátky okurek, nudličky papriky, nasekané feferony, plátky žampionů
    3. Vše spojíme se zálivkou připravenou rozmícháním rajčatového protlaku, kečupu, červeného vína, octu, cukru a oleje ze sleďových filetů.

    Nejčtenější články

    Rybářské bajky, mýty, pověry a přísloví

    No, co rybář, to nějaká pověra. Někdo jim věří, jiný ne. Ale občas si říkám, že na každém šprochu je pravdy trochu! 🙂 A tak jsem je začal sbírat.

    Chov a skladování žížal

    Dnes se dají koupit žížalky, či i jiné živé rybí nástrahy, ve specializovaných obchodech, ale leze to dost do peněz. Pak máme další možnosti, jak my rybáři přijít k žížalám. Buď si je pracně nakopeme venku na zahradě, což může být dost zdlouhavé a za sucha či mrazu marný boj, nebo můžeme žížalám vytvořit ideální podmínky a vypěstovat si je doma ve sklepě, nebo na zahradě.

    Výroba závaží z kamene

    Někdo se snaží celou montáž co nejvíce zneviditelnit ve vodě. Jiný zase používá klipsy na odhození zátěže při záseku, kdy je opravdu vhodné a také lacinější nechat ve vodě kus kamene, než zátěž olověnou. O šetrnosti k přírodě nemluvě! Ostatní chtějí třeba jen ušetřit. Vyrobte si tedy, za dlouhých zimních večerů, šetrné závaží z kousku drátu a kamene, v létě se jistě, tyto náhražky olova, budou hodit.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím