Rybářský rozcestník

Rybí salát Pirát

Salát z rybího masa, hub a zeleniny vázaný rajčatovou spojkou.

1 náročnost
20 minut
  • Na 1 kg:
  • 600 g sleďových filet loupaných v oleji
  • 150 g cibule
  • 50 g žampionů sterilovaných bez nálevu
  • 50 g okurek sterilovaných bez nálevu
  • 50 g papriky sterilované bez nálevu
  • 50 g kečupu
  • 30 g feferonů sterilovaných bez nálevu
  • 30 g rajčatového protlaku
  • 20 g červeného vína
  • 20 g octa
  • 10 g cukru
  • Příprava

    1. Rybí filety příčně překrojíme na širší nudle
    2. Přidáme kolečka cibule, plátky okurek, nudličky papriky, nasekané feferony, plátky žampionů
    3. Vše spojíme se zálivkou připravenou rozmícháním rajčatového protlaku, kečupu, červeného vína, octu, cukru a oleje ze sleďových filetů.

    Nejčtenější články

    Výměnný obchod s kosem

    Už jsem zažil u vody kdejaká zvláštní setkání, ale tento zážitek s „taťkou“ kosem si tedy opravdu nemohu nechat pro sebe. 🙂 Stalo se to poměrně nedávno na mé jednodenní rybářské výpravě na Rozkoši…

    Rybářská technika chytání ryb – muškaření

    Muškaření, to je královská rybářská disciplína. Muškaří se jak na vodách tekoucích, tak stojatých. A o co vlastně jde? Rybář rybám nabízí umělé nástrahy, mušky, které nahazuje do míst, kde si myslí, že číhá ryba, tedy například pstruh, lipan nebo například losos. Také může nechat mušku volně plavat po proudu řeky … vždy jde o to, vyprovokovat rybu k útoku. Chytání na mušku je velmi náročná disciplína, protože rybář většinu času stojí ve vodě a jde rybě naproti. V tom je kouzlo muškaření, protože rybář někdy chytá ryby doslova pod nohama. Právě ten přímý kontakt s vodou, ryby na dohled, klid, často nedotčená příroda, to vše dělá z muškaření právem vrcholnou rybářskou disciplínu.

    Jak zajisti kus rohlíku na háček při chytání tzv. na mlaskačku

    Existuje více montáží a návazců s kterými můžeme nabízet kus rohlíku rybám pěkně z hladiny, tzv. na mlaskačku. Pro milovníky dalekých a razantních náhozů tu mám způsob nastražení rohlíku pomocí háčku s přívěsem, boilie jehly a kousku klacku, nebo i klasické zarážky.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím