Rybářský rozcestník

Treska po portugalsku

Rybí maso podušené na cibulce spolu se zeleninou a rýží.

2 náročnost
35 minut
  • Suroviny pro 4 osoby:
  • 800 g tresky
  • 500 g rajčat
  • 200 g cibule
  • 90 g rýže
  • 50 g másla
  • 1 dl bílého vína
  • 2 ks snítky petrželky
  • 1 ks stroužek česneku
  • olivový olej
  • mletý pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na másle dozlatova
    2. Rýži přebereme, propláchneme studenou a potom vařící vodou, necháme odkapat, vsypeme do vařící osolené vody, povaříme 10 minut a scedíme
    3. Tresku nakrájíme na 4 porce, dáme do hrnce s horkým olejem, přidáme cibuli, rýži, víno, spařená a oloupaná rajčata, rozetřený česnek, mletý pepř, sůl a dusíme pod pokličkou 10 minut
    4. Přidáme jemně nasekanou petrželku a dusíme dalších 10 minut.

    Doporučení

    Příloha: Chleba.

    Nejčtenější články

    Zpráva z MiČR handicapovaných rybářů a žen v plavané 2024

    Vážení přátelé sportovní rybařiny, plavané především! O posledním dubnovém víkendu proběhlo na Labi v Mělníku Mistrovství ČR handicapovaných rybářů v plavané s účastí polských závodníků a Mistrovství ČR v plavané žen. Mistrem republiky mezi handicapovanými rybáři se stal Radim Kozlovský z MO Kladruby, domácí šampionkou v plavané je pak Hana Purkrábková z MO Plaňany…

    3. Mistrovství světa v muškaření v kategorii žen a 9. Mistrovství světa v muškaření v kategorii masters (veteránů)

    Jihočeský územní svaz a Český rybářský svaz si dovolují pozvat sportovní rybáře na jeden z nejvýznamnějších muškařských závodů na světě, který se bude konat na jihočeských revírech od 19.–25. května 2024.

    Report jarní závody Záhorská

    Vážení přátelé, rybářky, rybáři – KAMARÁDI. Dovolte, abychom Vás informovali o prvních kladrubských závodech v roce 2024 na nádrži Záhorské. Na sobotu byl naplánován závod pro dospělé a na neděli závod pro „malé“ rybářky a rybáře…