1. Živé humry okartáčujeme ve studené vodě, vhodíme do hrnce s vařící osolenou vodou a přísadou cibule pokrájené na plátky, pepře a octa, vařečkou je chvíli přidržíme pod vodou a vaříme 15-20 minut, potom je necháme ve vývaru vychladnout
2. Vařené humry vyndáme, osušíme, po délce rozkrojíme na půlky, odstraníme vnitřnosti, opatrně vyjmeme maso, nakrájíme na 8 kousků a dáme na širokou pánev
3. Na oleji osmažíme drobně nakrájenou cibuli, přidáme spařená, oloupaná, drobně nakrájená rajčata a podusíme
4. Po chvilce k rajčatům přidáme rozetřený česnek, mletý pepř, sůl, vše zaprášíme hladkou moukou, dobře rozmícháme, podusíme několik minut, prolisujeme a vmícháme brandy
5. Směs nalijeme na humří maso, pod pokličkou podusíme 5 minut, potom vychladíme a necháme v chladničce přes noc proležet
6. Před podáváním pokrm ohřejeme.
Příloha: Dušená rýže.
Tento pokrm můžeme připravit také z konzervovaného humra.