Rybářský rozcestník

Losos na smetanových bramborách

Plátky brambor s opečeným pórkem, petrželkou a lososem přelité smetanou, v troubě zapečené.

2 náročnost
60 minut
  • 800 g brambor
  • 800 g filetu z lososa
  • 300 ml smetany
  • 1 lžíce másla
  • 2 ks snítků zelené petrželky
  • 1 ks pórku
  • máslo na vymazání mísy
  • mletý bílý pepř
  • voda
  • sůl
  • Příprava

    1. Brambory dobře omyjeme a uvaříme i se slupkou v osolené vodě doměkka, scedíme, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na plátky
    2. Pórek řádně očištěný a nakrájený na kolečka osmahneme na rozehřátém másle
    3. Lososový filet opláchneme, osušíme, nakrájíme na plátky a zlehka osolíme
    4. Do zapékací mísy vymazané máslem naskládáme pórek i brambory, osolíme, opepříme, povrch posypeme na drobno nasekanou petrželkou a poklademe plátky lososa
    5. Vše přelijeme smetanou, vložíme do vyhřáté trouby na 200 °C a zapečeme přibližně 25 minut a ihned servírujeme.

    Nejčtenější články

    Rybářské bajky, mýty, pověry a přísloví

    No, co rybář, to nějaká pověra. Někdo jim věří, jiný ne. Ale občas si říkám, že na každém šprochu je pravdy trochu! 🙂 A tak jsem je začal sbírat.

    Chov a skladování žížal

    Dnes se dají koupit žížalky, či i jiné živé rybí nástrahy, ve specializovaných obchodech, ale leze to dost do peněz. Pak máme další možnosti, jak my rybáři přijít k žížalám. Buď si je pracně nakopeme venku na zahradě, což může být dost zdlouhavé a za sucha či mrazu marný boj, nebo můžeme žížalám vytvořit ideální podmínky a vypěstovat si je doma ve sklepě, nebo na zahradě.

    Výroba závaží z kamene

    Někdo se snaží celou montáž co nejvíce zneviditelnit ve vodě. Jiný zase používá klipsy na odhození zátěže při záseku, kdy je opravdu vhodné a také lacinější nechat ve vodě kus kamene, než zátěž olověnou. O šetrnosti k přírodě nemluvě! Ostatní chtějí třeba jen ušetřit. Vyrobte si tedy, za dlouhých zimních večerů, šetrné závaží z kousku drátu a kamene, v létě se jistě, tyto náhražky olova, budou hodit.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím