Rybářský rozcestník

Losos na smetanových bramborách

Plátky brambor s opečeným pórkem, petrželkou a lososem přelité smetanou, v troubě zapečené.

2 náročnost
60 minut
  • 800 g brambor
  • 800 g filetu z lososa
  • 300 ml smetany
  • 1 lžíce másla
  • 2 ks snítků zelené petrželky
  • 1 ks pórku
  • máslo na vymazání mísy
  • mletý bílý pepř
  • voda
  • sůl
  • Příprava

    1. Brambory dobře omyjeme a uvaříme i se slupkou v osolené vodě doměkka, scedíme, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na plátky
    2. Pórek řádně očištěný a nakrájený na kolečka osmahneme na rozehřátém másle
    3. Lososový filet opláchneme, osušíme, nakrájíme na plátky a zlehka osolíme
    4. Do zapékací mísy vymazané máslem naskládáme pórek i brambory, osolíme, opepříme, povrch posypeme na drobno nasekanou petrželkou a poklademe plátky lososa
    5. Vše přelijeme smetanou, vložíme do vyhřáté trouby na 200 °C a zapečeme přibližně 25 minut a ihned servírujeme.

    Nejčtenější články

    Masaři plundrují svazové vody!

    Na internetu koluje Print Scrn chatu dvou mladíků, který ukazuje dva masaře v tom pravém světle. Z jejich diskuze totiž vyplývá, že ve svazové vodě chycené ryby prodávají obchodníkům vietnamské národnosti.

    Horní míry dravců? Ano nebo ne?

    V jedné komunitě na Facebooku se objevila diskuze o snaze stanovit, kromě kaprů, horní míry i dravcům. Jak to vidíte vy? Je potřeba hájit trofejní dravce? Já osobně si nejsem jistý, že například u sumce je třeba nějaké hájení, ale třeba jsem mimo. Pojďme si na toto téma popovídat i u nás na Facebooku!

    V portugalském moři chytili prehistorické monstrum. Žilo již před 80 miliony let

    Pracovníci Portugalského institutu moře a atmosféry vylovili u břehů oblasti Algarve mimořádně vzácný druh žraloka. Jedná se o živočicha, který na naší planetě žije již desítky milionů let a je proto vědci označován za „živou fosilii.“ S odkazem na místní televizi o tom informoval server BBC.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím