Rybářský rozcestník

Losos na smetanových bramborách

Plátky brambor s opečeným pórkem, petrželkou a lososem přelité smetanou, v troubě zapečené.

2 náročnost
60 minut
  • 800 g brambor
  • 800 g filetu z lososa
  • 300 ml smetany
  • 1 lžíce másla
  • 2 ks snítků zelené petrželky
  • 1 ks pórku
  • máslo na vymazání mísy
  • mletý bílý pepř
  • voda
  • sůl
  • Příprava

    1. Brambory dobře omyjeme a uvaříme i se slupkou v osolené vodě doměkka, scedíme, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na plátky
    2. Pórek řádně očištěný a nakrájený na kolečka osmahneme na rozehřátém másle
    3. Lososový filet opláchneme, osušíme, nakrájíme na plátky a zlehka osolíme
    4. Do zapékací mísy vymazané máslem naskládáme pórek i brambory, osolíme, opepříme, povrch posypeme na drobno nasekanou petrželkou a poklademe plátky lososa
    5. Vše přelijeme smetanou, vložíme do vyhřáté trouby na 200 °C a zapečeme přibližně 25 minut a ihned servírujeme.

    Nejčtenější články

    Sumec kanibal, aneb čím vším sumci nepohrdnou. Mohou napadnout i člověka?

    Kanibalismus u sumců je přirozeným jevem a setkáme se s ním všude, nejen tam, kde je moc přemnožený a má málo potravy. Pokud hájí své teritorium, klidně vystartuje po stejně velkém jedinci, který nepatří mezi jeho nejbližší rodinu. Jde o teritoriální chování. Ovšem cizí jedinci svého druhu nejsou jeho hlavní potravou. Kromě menších ryb nepohrdne ani hlodavci, menšími ptáky apod. Může si ale sumec udělat zálusk i na člověka?

    Způsoby uzení ryb

    Známe různé způsoby uzení ryb, liší se teplotou kouře, dobou uzení a také trvanlivostí výsledného produktu.

    Koule z DECATHLONU jsou trnem v oku některým českým výrobcům

    Boilies z DECATHLONU se stále probírá na diskuzních fórech na různých rybářských webech a také na Facebooku. Jde o to, že zásadně konkuruje cenou běžným výrobcům a tak někteří testeři renomovaných značek začali koule z DECATHLONU ve svých článcích hanit. My jsme byli donedávna zcela neutrální, ale po sérií negativních článků na Facebooku jsme se naštvali a zašli do obchodu a „dekatloňácké“ koule koupili. Boilies jsme pak testovali na stojaté svazové vodě, také na jednom soukromém revíru a nakonec i na proudné vodě na Labi. A jak jsme s koulemi dopadli?

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím