Rybářský rozcestník

Rybí ragú z amura

Odleželé kousky amura orestované na másle, zapečené v troubě spolu s dalšími ingrediencemi.

2 náročnost
55 minut
  • 800 g amura
  • 100 g másla
  • 50 g osmažené strouhanky
  • 50 g čerstvých hub
  • 50 g světlé jíšky
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • 100 ml bílého vína
  • 4 ks žloutky
  • rybí vývar
  • sůl
  • Příprava

    1. Osolené kousky amura necháme asi 30 minut odležet, pak je orestujeme na rozpuštěném másle
    2. Máslovou jíšku zředíme vývarem, přidáme smetanu, ve které jsme rozšlehali žloutky, bílé víno a nadrobno pokrájené houby, vše povaříme
    3. Opečené kousky ryb dáme do ohnivzdorné misky, zalijeme horkou omáčkou, posypeme na másle osmaženou strouhankou a zapečeme asi 10-15 minut v troubě vyhřáté na 220 °C.

    Nejčtenější články

    Na Lipně se našel mrtvý sumec uvázaný na drátě u pařezu

    Na Lipně byl před třemi dny objeven mrtvý sumec, který měl v hubě uvázaný drát, ten se pak zachytil u kořene pařezu a sumec uhynul. Fotografie v článku ukazují jeden z důvodů, proč je zakázáno sumce, ale i jiné ryby, uvazovat za hubu….

    Mladý rybář z Adamova chytil gigantického sumce. A dal mu svobodu

    Bylo to v noci ze soboty na neděli. Od Mikulova se hnala bouřka. Začalo silně pršet. Dvaadvacetiletý Tomáš Rozsypal z Adamova na Blanensku se bál narovnat špičku prutu, aby do něj neudeřil blesk. Déšť ustal a voda rybníka ožila. Věřil svému úsudku a stále nahazoval na vytipované místo. Pak přišel konečně záběr. Po téměř hodinovém boji z vody pak vytáhl sumce, který měřil 238 centimetrů.

    Vedro za jedinou noc zdecimovalo největší moravský rybník. Hladinu Nesytu posely tisíce zdechlin

    Vedro za jedinou noc zdecimovalo největší moravský rybník. Hladinu Nesytu posely tisíce zdechlin. Několik desítek tun mrtvých ryb lemuje břehy Nesytu, o kus dál tvoří na hladině jakýsi plovoucí ostrov, v dalších částech rybníka pak vytváří mozaiku bílých břich na zelené hladině.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím