Rybářský rozcestník

Pečený sleď s cibulovou omáčkou

Stekt sill med loksas je původní název tohoto švédského receptu.

1 náročnost
25 minut
  • 4 ks sledě
  • 2 ks cibule
  • 3 dcl mléka
  • citronová šťáva
  • hladká mouka
  • strouhanka
  • máslo
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěné sledě obalíme ve strouhance smíchané se solí a opečeme na másle
    2. Ryby vyjmeme, na másle osmažíme cibuli, tu pak zaprášíme moukou, zalijeme mlékem a necháme několik minut povařit, omáčku dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou
    3. Na talíře položíme opečené sledě a přelijeme je omáčkou.

    Nejčtenější články

    Největší dětské rybářské závody na rybníce Konopiště

    Pořádáme již třetí ročník dětských závodů pro širokou veřejnost( není třeba rybářského lístku). Loňská účast byla 108 dětí. Každý malý závodník má v ceně startovného (100 kč) zajištěné jídlo a pití a drobný prezent. Do 50tého místa garantujeme věcné a hodnotné ceny.

    DIGITAL Smart Cradle – absolutní vítěz GRAND PRIX For Fishing 2023

    I letos měl rybářský veletrh For Fishing 2023 bohatý doprovodný program. Kromě jiného se také vystavovatelé mohli přihlásit s nějakým zajímavým výrobkem do soutěže GRAND PRIX For Fishing 2023. Jde o prestižní záležitost a tak není divu, že se letos soutěže zúčastnily i takové rybářské celebrity, jako Karel Nikl nebo Lukáč Krása. Ovšem hlavní cena letos skončila na Slovensku!

    Ryby v české kuchyni – 1. díl

    Ryby se v Čechách konzumují po staletí. Dříve hlavně sladkovodní, nyní si oblibu získaly i ryby mořské. Asi nejvýznamnější rybou u nás byl odedávna kapr. Kapr se začal konzumovat již ve středověku a to díky rozmachu rybnikářství, kdy rybníky patřily k běžné součásti feudálních panství, ale i klášterů. Do výstavby rybníků se pak zapojily později i města.