Rybářský rozcestník

Pečený sleď s cibulovou omáčkou

Stekt sill med loksas je původní název tohoto švédského receptu.

1 náročnost
25 minut
  • 4 ks sledě
  • 2 ks cibule
  • 3 dcl mléka
  • citronová šťáva
  • hladká mouka
  • strouhanka
  • máslo
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěné sledě obalíme ve strouhance smíchané se solí a opečeme na másle
    2. Ryby vyjmeme, na másle osmažíme cibuli, tu pak zaprášíme moukou, zalijeme mlékem a necháme několik minut povařit, omáčku dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou
    3. Na talíře položíme opečené sledě a přelijeme je omáčkou.

    Nejčtenější články

    Rozdrcená kukuřice pomocí drtičky na boilies

    Pomocí drtičky na boilies lze rozdrtit jak vařenou, tak nakládanou kukuřici. Spolu se slupkami jde o úžasnou surovinu do zakrmovacích směsí. Kalí vodu a vytváří výraznou chuťovou stopu na lovném místě. Podrcené části kukuřice stačí zamíchat do vnadící směsi, ta zásadně sníží vlhkost kukuřičné kaše a tak touto směsí jde chytat jak například s feederovými krmítky, tak směsí můžeme plnit punčochy či sáčky z PVA materiálu.

    Pozvánka na 24hodinový závod na Záhorské

    Místní organizace Kladruby zve na 24hodinový závod na nádrži Záhorská, který se koná 9.-10. 8. 2024. Bližší informace naleznete v přiložených propozicích….

    Jak jsem (ne)zabíjel komáry

    Kdo mě zná ví, že jsem vášnivý karavanista a již několik let propaguji karavan fishing. Mám rád pohodlíčko a jak stárnu, bivak pro mě prostě už není. V karavanu mám teploučko, pohodlí, skvělou vyvařovnu… ale o ježdění k vodě s karavanem tento článek není, tedy ne přímo, protože historka, co vám dnes chci vyprávět, se mě stala právě na jedné loňské výpravě k vodě v mém bydlíku.