Rybářský rozcestník

Rybí polévka s kapáním

Odřezky z ryb povařené spolu s kořenovou zeleninou a kořením, vývar pak zahuštěný cibulovou červenou jíškou, doplněný o nastrouhanou mrkev, celer a obrané rybí maso, ke konci vaření i s moukou rozšlehané vejce.

2 náročnost
55 minut
RybíRybíRybí
  • 750 g rybích odřezků
  • 1 ks mrkev
  • 1 ks cibule
  • 1 ks vejce
  • 1/4 ks celeru
  • hladká mouka
  • olej
  • sůl
  • Koření a bylinky:
  • 4 ks kuličky nového koření
  • 1 plochá lžička mleté sladké papriky
  • dle chuti mletý černý pepř
  • nasekaná petrželka
  • Příprava

    1. Odřezky zalijeme vodou, přidáme mrkev, kousek celeru, divoké koření, osolíme a na mírném plameni vaříme 40 minut.
    2. Vývar slijeme a z odřezků, když vychladnou, obereme rybí maso, mrkev a celer odložíme stranou.
    3. Na oleji necháme zesklovatět cibuli, poprášíme červenou paprikou a moukou, uděláme cibulovou červenou jíšku, kterou naředíme rybím vývarem.
    4. Přilijeme zbytek vývaru a přivedeme k varu, do polévky přidáme nastrouhanou mrkev, celer a rybí maso.
    5. Vejce rozšleháme s hladkou moukou a pomalu nalijeme do polévky a mícháme, než se kapání srazí.
    6. Na závěr do polévky přidáme nasekanou petrželku, osolíme a opepříme.

    Poznámka

    Text i foto: D. M.

    Nejčtenější články

    Rybářský zápisník FishNote

    Na Google Play je ke stažení deník pro rybáře, naše aplikace, do kterého si můžete zapisovat nejen své úlovky, ale hlavně další detaily z lovu, jako stav vody, počasí, druh montáže, nástrahy, na který ten konkrétní den ryby zrovna dobře reagovaly…. Po čase, díky zápisníčku, nezapomenete na žádný detail, který vám pomohl k nějakému trofejnímu kusu a příště tak budete moci vše zopakovat! Přesnou statistikou a zapisováním všech důležitých údajů získáte do budoucna další pomůcku, která vám umožní se zlepšit a stát se opravdu úspěšným rybářem.

    Aktuálně nejstahovanější aplikace mezi českými rybáři

    Již několik měsíců zpět avizovaná, ryze česká, a po všech směrech vylepšená aplikace Fishsurfing 2.0 je právě ke stažení na Google Play, App Storu ale dostupná i z webu na www.fishsurfing.com! Pokud jsi náhodou starou verzi aplikace znal a neoslovila tě, koukni se teď na tuhle novinku! Nový Fishsurfing po designové i funkční stránce posunul prostředí rybářské sociální sítě na úplně jinou úroveň.

    Jak zpracovat lína v kuchyni

    Lín obecný – Tinca tinca patří mezi rybáři k oblíbeným rybám, proto také jeho lov byl od roku 2021 omezen na čtyři kusy denně. Málokterý rybář však ví jak lína správně připravit ke kulinářským účelům. Hodně rybářů lína stahuje z kůže, vadí jim sliz nebo se snaží oškrábat drobné šupinky z kůže, což je ale škoda, protože po upečení šupinky změknou a jsou poživatelné, u mnoha gurmánů je pak upečená kůže z lína se šupinkami považována za lahůdku. Za lahůdku je lín považován nejen u nás v Česku ale také ve Francii, Itálii, či Německu, kam je státní rybářství před rokem 1989 vyváželo za devizy.