750 g rybích odřezků
1 ks mrkev
1 ks cibule
1 ks vejce
1/4 ks celeru
hladká mouka
olej
sůl
Koření a bylinky:
4 ks kuličky nového koření
1 plochá lžička mleté sladké papriky
dle chuti mletý černý pepř
nasekaná petrželka
Příprava
- Odřezky zalijeme vodou, přidáme mrkev, kousek celeru, divoké koření, osolíme a na mírném plameni vaříme 40 minut.
- Vývar slijeme a z odřezků, když vychladnou, obereme rybí maso, mrkev a celer odložíme stranou.
- Na oleji necháme zesklovatět cibuli, poprášíme červenou paprikou a moukou, uděláme cibulovou červenou jíšku, kterou naředíme rybím vývarem.
- Přilijeme zbytek vývaru a přivedeme k varu, do polévky přidáme nastrouhanou mrkev, celer a rybí maso.
- Vejce rozšleháme s hladkou moukou a pomalu nalijeme do polévky a mícháme, než se kapání srazí.
- Na závěr do polévky přidáme nasekanou petrželku, osolíme a opepříme.
Poznámka
Text i foto: D. M.