2 náročnost
25 minut
+ doba odležení
Rozpis na 2 porce:
2 ks porce kapra 150 –200 g
2 ks stroužky česneku
1 ks vejce
50 g nastrouhaného sýra (eidam)
1 dl bílého vína
hladká mouka
strouhanka
citron
olej
sůl
Příprava
- Porce kapra osolíme, potřeme drceným česnekem, necháme v lednici 1 hodinu rozležet.
- Vejce rozšleháme s bílým vínem, přidáme nastrouhaná sýr, vidličkou umícháme hladké těstíčko.
- Porce kapra obalíme v hladké mouce, potom namočíme do těstíčka, nakonec obalíme ve strouhance.
- Smažíme, ve vyšší vrstvě oleje, z obou stran, do zlatova (8 -10 minut).
- Porce kapra ozdobíme citronem.
Doporučení
Podáváme například s bramborovým salátem.
Poznámka
Text i foto: D. M.