Rozpis na 2 porce:
2 ks porce kapra cca po 200 g
0,7 l vody
2 dl octa
1 ks kousek celeru
1 ks mrkev
1 ks cibule
máslo
citron
cukr
sůl
Koření a bylinky:
10 ks kuliček celého pepře
4 ks kuličky nového koření
2 ks bobkové listy
1/2 lžičky tymiánu
petrželka
Příprava
- Porce kapra nasolíme, necháme odpočinout 20 minut.
- Nakrájenou cibuli na plátky, kolečka mrkve, kousky celeru vložíme do hrnce s vodou a octem, osolíme, přidáme všechno koření, přivedeme k varu, vaříme, na mírném ohni, 20 minut.
- Do vývaru vložíme porce kapra a necháme pomalu vařit 7-8 minut, potom kapra naběračkou vyjmeme, položíme na talíř a dáme na každou porci plátek másla.
- Vývar scedíme a na talíř dáme uvařenou zeleninu.
- Část vývaru ochutíme cukrem a přelijeme zeleninu vývarem.
- Kapra obložíme kousky citronu, petrželkou a podáváme s chlebem nebo pečivem.
Poznámka
Text foto D.M.