Rybářský rozcestník

Sumec v alobalu

Rychlý pokrm ze sumce pro 2 osoby. Na recept můžeme upotřebit i odřezky (břicho), které nám ze sumce zbyly.

2 náročnost
40 minut
sumecsumecsumec
  • 300 g masa ze sumce
  • 400 g napůl uvařených brambor
  • 150 g žampionů
  • 2 ks větší rajčata
  • 1 ks červená cibule
  • 1 ks bílá paprika
  • koření provensálské bylinky
  • koření směs na ryby
  • máslo
  • alobal
  • sůl
  • Příprava

    1. Z alobalu uřízneme 2 čtverce 30 x 30 cm, pomažeme máslem, naskládáme plátky brambor, které posypeme kořením provensálské bylinky.
    2. Na brambory naskládáme kousky sumce společně s proužky papriky, cibule a plátků žampionů a rajčat, vše posypeme kořením směs ryby a poklademe kousky másla.
    3. Z alobalu uděláme balíčky, vložíme do vyhřáté trouby, pečeme při 180 °C 20 minut.
    4. Balíčky přesuneme na talíře, rozbalíme a teplé podáváme.

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    NONSTOP – lov ryb po půlnoci. Proč s ním všichni dělají takovou vědu?

    Dříve jsem byl velkým propagátorem lovu ryb pře půlnoc, nyní již mám pochyby, jak moc jde o výhodu moci chytat ryby celou noc. Po několika letech, co na revírech v NONSTOP režimu chytám, jsem totiž zjistil, že těch ryb, chycených v noci, zase až tak moc není.

    Cíleně pro rybí maso chodí k vodě jen něco málo přes 4 % registrovaných rybářů

    Z naší ankety s otázkou: „Proč vlastně rybařím?“, jasně vyplývá, že k vodě pro rybí maso chodí jen malé procento rybářů. Většina nás rybářů má totiž jiný důvod, proč vlastně k vodě na ryby chodí. Možná budete překvapeni, jak více jak 8 000 rybářů, v naší anketě, tedy hlasovalo.

    Žebrové krmítko naplněné pečivem

    V žebrovém krmítku skvěle drží jak větší kusy rohlíku, tak i kousky chleba. Lze pečivem naplnit a plně nahradit klasickou zakrmovací směs. I když jde o nouzové řešení, pokud nám například dojde zakrmovací směs, občas se vyplatí pečivo nasadit i místo krmné směsi jako hlavní zakrmovací složku krmení.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím