Rybářský rozcestník

Sumec v alobalu

Rychlý pokrm ze sumce pro 2 osoby. Na recept můžeme upotřebit i odřezky (břicho), které nám ze sumce zbyly.

2 náročnost
40 minut
sumecsumecsumec
  • 300 g masa ze sumce
  • 400 g napůl uvařených brambor
  • 150 g žampionů
  • 2 ks větší rajčata
  • 1 ks červená cibule
  • 1 ks bílá paprika
  • koření provensálské bylinky
  • koření směs na ryby
  • máslo
  • alobal
  • sůl
  • Příprava

    1. Z alobalu uřízneme 2 čtverce 30 x 30 cm, pomažeme máslem, naskládáme plátky brambor, které posypeme kořením provensálské bylinky.
    2. Na brambory naskládáme kousky sumce společně s proužky papriky, cibule a plátků žampionů a rajčat, vše posypeme kořením směs ryby a poklademe kousky másla.
    3. Z alobalu uděláme balíčky, vložíme do vyhřáté trouby, pečeme při 180 °C 20 minut.
    4. Balíčky přesuneme na talíře, rozbalíme a teplé podáváme.

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    Jak jednoduše opláchnout nafukovací člun

    Kdo vozí k vodě nafukovací čluny, moc dobře ví, jak moc po vytažení z vody jsou špinavé, zvláště, pokud je rybář u vody déle a zažije nějakou tu bouřku. Hlavně na řekách se na spodní straně člunu usazuje kde co. A pokud zaprší, či parkujeme s člunem pod stromy, ani vnitřek člunu nebývá neposkvrněný. Kdo by pak chtěl vozit tuto hrubou špínu domů? 🙂

    Co vše lze nastražit na přívěs háčku

    Kromě klasického boilies, případně pelet lze na přívěs háčku nastražit kde co. Od červů, žížal, ale i jiné živé havěti také různě upravené pečivo, listy, květy či snítky trav nebo rákosu, ale také ovoce. A to nemluvím o sýrech a různých dalších dobrotách, co si rybář odtrhne u huby, aby zvýšil svoji šanci chytit nějakou tu pěknou rybu.

    Bonduelle Gold Chilli – kukuřice nejen do chladné podzimní vody

    Zkušeným rybářům asi nemusím vysvětlovat, že právě nakládaná kukuřice Bonduelle nejlépe přemlouvá kaprovité ryby k záběru a to jak bílou rybu, tak i kapry a amury. Ale už jste vyzkoušeli chytat ryby na Bonduelle Gold Chilli, tedy ostrou variantu této nakládané kukuřice?