Rybářský rozcestník

Rybí krokety s jarní cibulkou

Krokety z pečené nebo vařené ryby ochucené jarní cibulkou, kmínem a pepřem, pak obalené v solamylu, nakonec usmažené v oleji.

2 náročnost
35 minut
Rybí krokety s jarní cibulkou
Rybí
  • 400 g vařené nebo pečené ryby
  • 2-3 hrsti natě z jarní cibulky
  • 4 lžíce strouhanky
  • 2 lžičky obyčejné hořčice
  • 2 ks vejce
  • drcený kmín
  • solamyl
  • pepř
  • olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Vykostěné maso bez kůže rozmačkáme vidličkou
    2. Přidáme nasekanou cibulovou nať, 2 ks vejce a asi 4 lžíce strouhanky, podle potřeby můžeme naředit mlékem
    3. Ochutíme solí, kmínem, pepřem, přidáme hořčici a promícháme
    4. Navhčenou rukou tvoříme podlouhlé kroketky
    5. Obalíme v solamylu a pečeme do zlatova ve vyšší vrstvě oleje.

    Poznámka

    Autor textu i fotografie: Daniela Svobodová. Další recepty autorky najdete na jejich stránkách zde: Daniela ráda vaří …. a píše.

    Nejčtenější články

    Masaři plundrují svazové vody!

    Na internetu koluje Print Scrn chatu dvou mladíků, který ukazuje dva masaře v tom pravém světle. Z jejich diskuze totiž vyplývá, že ve svazové vodě chycené ryby prodávají obchodníkům vietnamské národnosti.

    Horní míry dravců? Ano nebo ne?

    V jedné komunitě na Facebooku se objevila diskuze o snaze stanovit, kromě kaprů, horní míry i dravcům. Jak to vidíte vy? Je potřeba hájit trofejní dravce? Já osobně si nejsem jistý, že například u sumce je třeba nějaké hájení, ale třeba jsem mimo. Pojďme si na toto téma popovídat i u nás na Facebooku!

    Do řek tečou z čističek i antidepresiva, ryby jsou méně ostražité a neskrývají se před predátory

    Výzkum ukázal, že kvůli chemikáliím v tocích jsou ryby méně aktivní, což může vést k tomu, že se neukryjí před predátory. Vědci zkoumali populaci pstruha obecného v potoku na Prachaticku.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím