Rybářský rozcestník

Pikantní pstruh

Grilovaný, v pikantní omáčce marinovaný pstruh.

2 náročnost
25 minut
+ doba marinování  
  • 4 ks pstruhů
  • Na marinádu:
  • 1/4 hrnku citronové šťávy
  • 2 lžíce rozpuštěného másla
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce nasekané petrželky
  • 2 lžíce sezamových semínek
  • 1 lžíce omáčky tabasco
  • 1/2 lžičky strouhaného zázvoru
  • 1/2 lžičky soli
  • Příprava

    1. Pstruhy očistíme a kůži na několika místech jemně prořízneme
    2. V mělké míse smícháme citronovou šťávu, olej, rozpuštěné máslo, na jemno nasekanou petrželku, sezamová semínka, omáčku tabasco, strouhaný zázvor a sůl
    3. Do připravené marinády vložíme pstruhy, necháme v chladu alespoň 2 hodiny odležet a ryby často otáčíme
    4. Pstruhy grilujeme na středně rozpáleném grilu za stálého potírání marinádou z každé strany asi 12 minut.

    Doporučení

    Podáváme s plátky bílého nasucho opečeného toastu.

    Nejčtenější články

    Fishsurfing Tržiště – vyhledávač rybářských potřeb

    Ztrácíte se v nepřeberné nabídce rybářských eshopů? Hesla jako „nejlepší“, „nejlevnější“, „sleva“ a „akce“ vám zní povědomě? Jestliže hledáte opravdu nejlepší nabídku a chcete rychle a snadno najít vše, co potřebujete, představujeme vám nový vyhledávač rybářských potřeb – Fishsurfing Tržiště!

    Sladký likér jako dip? Vyzkoušejte třeba griotku, funguje skvěle!

    Došel vám oblíbený dip, nebo prostě rádi zkoušíte něco nového a nejste lakomí, obětujte panák vašeho oblíbeného sladkého likéru a použijte ho jako dip, možná vás překvapí, že i některé ryby, pokud mají možnost, jsou pěkné násosky.

    Územní halový přebor v rybolovné technice mládeže

    Český rybářský svaz, z. s., Západočeský územní svaz, odbor RT ve spolupráci s ČRS, z.s., místní organizací Nepomuk pořádají Územní halový přebor v rybolovné technice mládeže podzimní kolo….