Rybářský rozcestník

Pikantní pstruh

Grilovaný, v pikantní omáčce marinovaný pstruh.

2 náročnost
25 minut
+ doba marinování  
  • 4 ks pstruhů
  • Na marinádu:
  • 1/4 hrnku citronové šťávy
  • 2 lžíce rozpuštěného másla
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce nasekané petrželky
  • 2 lžíce sezamových semínek
  • 1 lžíce omáčky tabasco
  • 1/2 lžičky strouhaného zázvoru
  • 1/2 lžičky soli
  • Příprava

    1. Pstruhy očistíme a kůži na několika místech jemně prořízneme
    2. V mělké míse smícháme citronovou šťávu, olej, rozpuštěné máslo, na jemno nasekanou petrželku, sezamová semínka, omáčku tabasco, strouhaný zázvor a sůl
    3. Do připravené marinády vložíme pstruhy, necháme v chladu alespoň 2 hodiny odležet a ryby často otáčíme
    4. Pstruhy grilujeme na středně rozpáleném grilu za stálého potírání marinádou z každé strany asi 12 minut.

    Doporučení

    Podáváme s plátky bílého nasucho opečeného toastu.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!