Rybářský rozcestník

Dušený losos na středomořský způsob

Na olivovém oleji zprudka opečené filety lososa, osolené, pokapané citronovou šťávou, pak podušené spolu se zeleninou nakrájenou na drobnější kousky, dochucenou bylinkami a solí.

2 náročnost
30 minut
+ doba odležení  
DušenýDušený
  • Rozpis na 4 porce:
  • 600 g lososa
  • 4 ks rajčata
  • 2 ks stroužky česneku
  • 1 ks menší cuketa
  • 1 ks zelená paprika
  • 1 ks cibule
  • citronová šťáva
  • olivový olej
  • oregano
  • tymián
  • sůl
  • Příprava

    1. Porce lososa (150 g porce), pokapeme citronovou šťávou, osolíme, necháme 30 minut odležet.
    2. V pánvi rozehřejeme olivový olej, lososa opečeme z obou stran.
    3. Přidáme nakrájenou cuketu, papriku, cibuli, česnek, okořeníme tymiánem, oreganem, osolíme, dusíme 10 minut.
    4. Na závěr vložíme přepůlená rajčata, dusíme ještě 5 minut.

    Doporučení

    Podáváme s pečivem.

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    Jak jednoduše opláchnout nafukovací člun

    Kdo vozí k vodě nafukovací čluny, moc dobře ví, jak moc po vytažení z vody jsou špinavé, zvláště, pokud je rybář u vody déle a zažije nějakou tu bouřku. Hlavně na řekách se na spodní straně člunu usazuje kde co. A pokud zaprší, či parkujeme s člunem pod stromy, ani vnitřek člunu nebývá neposkvrněný. Kdo by pak chtěl vozit tuto hrubou špínu domů? 🙂

    Co vše lze nastražit na přívěs háčku

    Kromě klasického boilies, případně pelet lze na přívěs háčku nastražit kde co. Od červů, žížal, ale i jiné živé havěti také různě upravené pečivo, listy, květy či snítky trav nebo rákosu, ale také ovoce. A to nemluvím o sýrech a různých dalších dobrotách, co si rybář odtrhne u huby, aby zvýšil svoji šanci chytit nějakou tu pěknou rybu.

    Bonduelle Gold Chilli – kukuřice nejen do chladné podzimní vody

    Zkušeným rybářům asi nemusím vysvětlovat, že právě nakládaná kukuřice Bonduelle nejlépe přemlouvá kaprovité ryby k záběru a to jak bílou rybu, tak i kapry a amury. Ale už jste vyzkoušeli chytat ryby na Bonduelle Gold Chilli, tedy ostrou variantu této nakládané kukuřice?