Šetrně upravemé krevety s kokosovým mlékem a chutí vanilkového lusku, koriandru, nasekaného zázvoru či limetky. Podávané s bramborovo-citronovým pyré.
1. Kokosovou smetanu Alpro Coconut Cuisine přivedeme k varu, přidáme dřeň z vanilkového lusku, koriandr, nasekaný zázvor, limetkovou kůru a šťávu, cukr a vaříme, dokud se omáčka nezredukuje na polovinu
2. Poté stáhneme na minimální plamen. Přidáme osolené krevety a necháme je v omáčce pošírovat
3. Brambory oloupeme, nakrájíme na kousky a propláchneme studenou vodou
4. Ve větším hrnci je vaříme v osolené vodě asi 20 minut
5. Vodu z uvařených brambor slijeme a necháme chvíli odstát
6. Mezitím ohřejeme sójovou alternativu smetany Alpro Soya Cuisine a nápoj Alpro Soya Original
7. Přilijeme je k bramborám a přidáme nastrouhanou kůru ze dvou citrónů. Ručním šlehačem vyšleháme hladkou kaši.
Zdroj: www.alpro.com/cz