Rybářský rozcestník

Bílá ryba připravená v alobalovém sáčku

V sáčku vyrobeného z alobalu připravené kostky z rybích filet ochucené solí, pepřem a případně okurkovým nálevem, uvařené na venkovním ohni.

2 náročnost
40 minut
  • 150-200 g filet z bílé ryby (plotice, perlín, cejn ...)
  • 2-3 lžíce vody ochucené citrónem nebo nálev z okurek
  • máslo
  • pepř
  • sůl
  • alobal
  • otevřený venkovní oheň
  • klacek nebo rozštípnutá větev
  • Příprava

    1. Alobal přeložíme tak, aby vznikly dvě vrstvy, vytvarujeme sáček, do kterého pak dáme rybí filety nakrájené na větší kostky, ochucené solí a pepřem, přidáme máslo a zalijeme vodou ochucenou citrónem nebo nálevem z okurek
    2. Sáček dobře uzavřeme a upevníme na klacek nebo do rozštípnuté větve, kterou pak dáme těsně nad přímý oheň
    3. Vaříme cca 10 minut, pak sáček sundáme ze zdroje tepla a opatrně otevřeme, kostky rybího masa na talíři přelijeme šťávou ze sáčku
    4. Podáváme s pečivem, brambory a pod.

    Doporučení

    Rybí maso můžeme doplnit i o bylinky, či o kousky rajčat a okurek … Takto můžeme připravit i maso pstruha, okouna …

    Poznámka

    Více o vaření v alobalu nad ohněm viz. naše škola vaření zde: Provizorní nádoba na vaření nad ohněm z větve a alobalu.

    Nejčtenější články

    Základní návazce a koncové sestavy pro boilie a pelety

    D-Rig, S-rig, plovoucí návazec s Pop Up bolie nebo peletkou, návazce pro lov ve vodním sloupci …. no, pro začínající, ale i mírně pokročilé rybáře těch názvů je až moc! 🙂 Moderní kaprařina má opravdu rozmanité názvosloví různých důmyslných sestav koncových návazců. Jejich použití bývá závislé nejen na typu revíru, ale také na dalších okolnostech, například na hloubce vodního sloupce v místě lovného místa, zda je dno bahnité nebo naopak písečné, mírně zarostlé nebo naopak s hojným rostlinstvem na dně… Ani v tomto článku nedokážeme ukázat všechny možnosti, jak uvázat a nabídnout nástrahu rybám. Najdete zde ale takový základní výběr návazců, které se v dnešní době nejvíce používají při lovu kaprovitých ryb na boilies a pelety.

    Trofejní tajmen uloven Češkou v Mongolsku. Měřil 145 cm a vážil hodně přes 30 kg!

    Začátkem října ulovila Veronika Kolajová na řece Šiškid v Mongolsku trofejního tajmena v délce 145 cm! Ryba byla přesně změřena za přítomnosti tří svědků, takže veškeré pochybnosti nejsou oprávněné. Veronika s ním bojovala téměř 40 minut. Tento tajmen patří k největším úlovkům posledních let a rozhodně to je nový ženský rekord!

    Honza Hubka a Jakub Kolář se stali mistry světa v lovu dravých ryb z lodě!

    Přátelé, naše reprezentace získala tento víkend v Anglii stříbrné medaile a posádka Honza Hubka a Jakub Kolář se stali mistry světa v lovu dravých ryb z lodě. Skvělý úspěch a velká gratulace celému týmu. 👍🎸🍀💪🙏👌

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím