2 náročnost
25 minut
+ doba odležení
500-600 g filety z tresky
120 g majonézy
2 ks cibule
2-3 lžíce strouhanky
1 vrchovatá lžíce nasekané petrželky
citronová šťáva
máslo
kmín
sůl
Příprava
- Filety z tresky pokapeme citronovou šťávou, osolíme, necháme tak 1 hodinu odpočinout.
- Osušíme, vložíme na plech, poklademe plátky másla, kolečky cibule, okmínujeme, osolíme.
- Plech vložíme do vyhřáté trouby, pečeme na 180 °C tak 10 minut.
- Na filety naneseme lžící hustě majonézu, hojně posypeme strouhankou, pečeme dalších 5 minut.
- Upečené filety nakonec posypeme nasekanou petrželkou a podáváme například s vařenými brambory nebo bramborovou kaší.
Poznámka
Text i foto: D. M.