Rybářský rozcestník

Smažené krevety (Ebi frai)

Krevety obalené v hladké mouce, vejci a strouhance, usmažené dozlatova, servírované s máčkou z majonézy.

1 náročnost
30 minut
Smažené krevety (Ebi frai)
  • 12 ks celých krevet
  • 1 ks vejce
  • listy hlávkového salátu a kolečka citrónu na ozdobu
  • olej na smažení
  • hladká mouka
  • strouhanka
  • Na omáčku:
  • 1/2 hrnečku majonézy
  • 1 ks středně velké cibule
  • 1-2 ks vejce uvařená natvrdo
  • Příprava

    1. Krevety omyjeme a odstraníme z nich slupku (začínáme od ocasu)
    2. Maso z krevet osolíme, okořeníme pepřem
    3. Jednotlivé krevety obalíme v hladké mouce, vejci a strouhance
    4. Obalené krevety vkládáme do rozehřátého oleje, smažíme je dozlatova
    5. Hotové krevety vyndáme a necháme okapat na papírovém ubrousku
    6. Krevety klademe na listy salátu, zdobíme plátky citrónu a podáváme s omáčkou.

    Doporučení

    Můžeme podávat i s dalšími omáčkami, například ze sójové omáčky a česneku, ze sójové omáčky a kečupu nebo ze směsi z rozemletého sezamu a soli.

    Nejčtenější články

    Fishsurfing Tržiště – vyhledávač rybářských potřeb

    Ztrácíte se v nepřeberné nabídce rybářských eshopů? Hesla jako „nejlepší“, „nejlevnější“, „sleva“ a „akce“ vám zní povědomě? Jestliže hledáte opravdu nejlepší nabídku a chcete rychle a snadno najít vše, co potřebujete, představujeme vám nový vyhledávač rybářských potřeb – Fishsurfing Tržiště!

    Sladký likér jako dip? Vyzkoušejte třeba griotku, funguje skvěle!

    Došel vám oblíbený dip, nebo prostě rádi zkoušíte něco nového a nejste lakomí, obětujte panák vašeho oblíbeného sladkého likéru a použijte ho jako dip, možná vás překvapí, že i některé ryby, pokud mají možnost, jsou pěkné násosky.

    Územní halový přebor v rybolovné technice mládeže

    Český rybářský svaz, z. s., Západočeský územní svaz, odbor RT ve spolupráci s ČRS, z.s., místní organizací Nepomuk pořádají Územní halový přebor v rybolovné technice mládeže podzimní kolo….