Rybářský rozcestník

Kapr smažený ve vinném těstíčku

Porce kapra pokapané citrónem, osolené, obalené ve vinném těstíčku, usmažené dozlatova.

2 náročnost
25 minut
  • 4 ks porce očištěného kapra
  • šťáva z 1/2 ks citrónu
  • sůl
  • Na těstíčko:
  • 100 ml přírodného bílého vína
  • 90 g hladké mouky
  • 2 ks menší vejce
  • 1 lžíce oleje
  • Příprava

    1. Očištěné a osušené porce kapra osolíme a zakápneme citrónovou šťávou, necháme chvíli odležet
    2. Připravíme si těstíčko; mouku, víno, olej a vejce rozšleháme tak, aby nám vzniklo středně husté těstíčko
    3. Porce kapra v těstíčku namočíme a ihned vložíme do fritovacího hrnce s olejem rozpáleným na 175 °C, smažíme asi 6 minut.

    Doporučení

    Takto připravené porce kapra podáváme s bramborovou kaší a kompotem.

    Nejčtenější články

    Masaři plundrují svazové vody!

    Na internetu koluje Print Scrn chatu dvou mladíků, který ukazuje dva masaře v tom pravém světle. Z jejich diskuze totiž vyplývá, že ve svazové vodě chycené ryby prodávají obchodníkům vietnamské národnosti.

    Horní míry dravců? Ano nebo ne?

    V jedné komunitě na Facebooku se objevila diskuze o snaze stanovit, kromě kaprů, horní míry i dravcům. Jak to vidíte vy? Je potřeba hájit trofejní dravce? Já osobně si nejsem jistý, že například u sumce je třeba nějaké hájení, ale třeba jsem mimo. Pojďme si na toto téma popovídat i u nás na Facebooku!

    V portugalském moři chytili prehistorické monstrum. Žilo již před 80 miliony let

    Pracovníci Portugalského institutu moře a atmosféry vylovili u břehů oblasti Algarve mimořádně vzácný druh žraloka. Jedná se o živočicha, který na naší planetě žije již desítky milionů let a je proto vědci označován za „živou fosilii.“ S odkazem na místní televizi o tom informoval server BBC.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím