Rybářský rozcestník

Kapr smažený ve vinném těstíčku

Porce kapra pokapané citrónem, osolené, obalené ve vinném těstíčku, usmažené dozlatova.

2 náročnost
25 minut
  • 4 ks porce očištěného kapra
  • šťáva z 1/2 ks citrónu
  • sůl
  • Na těstíčko:
  • 100 ml přírodného bílého vína
  • 90 g hladké mouky
  • 2 ks menší vejce
  • 1 lžíce oleje
  • Příprava

    1. Očištěné a osušené porce kapra osolíme a zakápneme citrónovou šťávou, necháme chvíli odležet
    2. Připravíme si těstíčko; mouku, víno, olej a vejce rozšleháme tak, aby nám vzniklo středně husté těstíčko
    3. Porce kapra v těstíčku namočíme a ihned vložíme do fritovacího hrnce s olejem rozpáleným na 175 °C, smažíme asi 6 minut.

    Doporučení

    Takto připravené porce kapra podáváme s bramborovou kaší a kompotem.

    Nejčtenější články

    Sumec kanibal, aneb čím vším sumci nepohrdnou. Mohou napadnout i člověka?

    Kanibalismus u sumců je přirozeným jevem a setkáme se s ním všude, nejen tam, kde je moc přemnožený a má málo potravy. Pokud hájí své teritorium, klidně vystartuje po stejně velkém jedinci, který nepatří mezi jeho nejbližší rodinu. Jde o teritoriální chování. Ovšem cizí jedinci svého druhu nejsou jeho hlavní potravou. Kromě menších ryb nepohrdne ani hlodavci, menšími ptáky apod. Může si ale sumec udělat zálusk i na člověka?

    Způsoby uzení ryb

    Známe různé způsoby uzení ryb, liší se teplotou kouře, dobou uzení a také trvanlivostí výsledného produktu.

    Koule z DECATHLONU jsou trnem v oku některým českým výrobcům

    Boilies z DECATHLONU se stále probírá na diskuzních fórech na různých rybářských webech a také na Facebooku. Jde o to, že zásadně konkuruje cenou běžným výrobcům a tak někteří testeři renomovaných značek začali koule z DECATHLONU ve svých článcích hanit. My jsme byli donedávna zcela neutrální, ale po sérií negativních článků na Facebooku jsme se naštvali a zašli do obchodu a „dekatloňácké“ koule koupili. Boilies jsme pak testovali na stojaté svazové vodě, také na jednom soukromém revíru a nakonec i na proudné vodě na Labi. A jak jsme s koulemi dopadli?

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím