Rybářský rozcestník

Kapr smažený ve vinném těstíčku

Porce kapra pokapané citrónem, osolené, obalené ve vinném těstíčku, usmažené dozlatova.

2 náročnost
25 minut
  • 4 ks porce očištěného kapra
  • šťáva z 1/2 ks citrónu
  • sůl
  • Na těstíčko:
  • 100 ml přírodného bílého vína
  • 90 g hladké mouky
  • 2 ks menší vejce
  • 1 lžíce oleje
  • Příprava

    1. Očištěné a osušené porce kapra osolíme a zakápneme citrónovou šťávou, necháme chvíli odležet
    2. Připravíme si těstíčko; mouku, víno, olej a vejce rozšleháme tak, aby nám vzniklo středně husté těstíčko
    3. Porce kapra v těstíčku namočíme a ihned vložíme do fritovacího hrnce s olejem rozpáleným na 175 °C, smažíme asi 6 minut.

    Doporučení

    Takto připravené porce kapra podáváme s bramborovou kaší a kompotem.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!