Rybářský rozcestník

Pečený máslový pstruh

Nasolení pstruzi obalení v mouce smíchané s červenou paprikou, opečení na oleji, na talířích přelití rozpuštěným máslem smíchaným s citrónovou šťávou.

2 náročnost
35 minut
  • Rozpis na 4 porce:
  • 4 ks vykuchaných pstruhů o váze asi 250 g
  • 1 ks citrónu
  • 250 g másla
  • 300 ml rostlinného oleje
  • 5 lžic hladké mouky
  • mletá sladká paprika
  • sůl
  • Příprava

    1. Důkladně omyté a osušené pstruhy zevnitř i z venku osolíme
    2. Ryby obalíme v hladké mouce promíchané s mletou červenou paprikou, přebytečnou mouku z pstruhů lehce oprášíme
    3. Na pánvi rozpálíme olej a ryby po obou stranách opečeme, po upečení je vyndáme z pánve na papírové ubrousky, zbavíme se tak přebytečného tuku
    4. V hrnci rozehřejeme máslo, jakmile získá světle hnědý odstín, odstavíme ho z plotýnky a vmícháme do něj čerstvě vymačkanou šťávu z citrónu
    5. Jednotlivé porce pstruhů přelijeme na talířích citrónovým máslem a lehce posypeme nastrouhanou citrónovou kůrou.

    Doporučení

    Takto připravené pstruhy servírujeme s různě upravenými brambory.

    Nejčtenější články

    Masaři plundrují svazové vody!

    Na internetu koluje Print Scrn chatu dvou mladíků, který ukazuje dva masaře v tom pravém světle. Z jejich diskuze totiž vyplývá, že ve svazové vodě chycené ryby prodávají obchodníkům vietnamské národnosti.

    Horní míry dravců? Ano nebo ne?

    V jedné komunitě na Facebooku se objevila diskuze o snaze stanovit, kromě kaprů, horní míry i dravcům. Jak to vidíte vy? Je potřeba hájit trofejní dravce? Já osobně si nejsem jistý, že například u sumce je třeba nějaké hájení, ale třeba jsem mimo. Pojďme si na toto téma popovídat i u nás na Facebooku!

    Do řek tečou z čističek i antidepresiva, ryby jsou méně ostražité a neskrývají se před predátory

    Výzkum ukázal, že kvůli chemikáliím v tocích jsou ryby méně aktivní, což může vést k tomu, že se neukryjí před predátory. Vědci zkoumali populaci pstruha obecného v potoku na Prachaticku.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím