Rybářský rozcestník

Pečený máslový pstruh

Nasolení pstruzi obalení v mouce smíchané s červenou paprikou, opečení na oleji, na talířích přelití rozpuštěným máslem smíchaným s citrónovou šťávou.

2 náročnost
35 minut
  • Rozpis na 4 porce:
  • 4 ks vykuchaných pstruhů o váze asi 250 g
  • 1 ks citrónu
  • 250 g másla
  • 300 ml rostlinného oleje
  • 5 lžic hladké mouky
  • mletá sladká paprika
  • sůl
  • Příprava

    1. Důkladně omyté a osušené pstruhy zevnitř i z venku osolíme
    2. Ryby obalíme v hladké mouce promíchané s mletou červenou paprikou, přebytečnou mouku z pstruhů lehce oprášíme
    3. Na pánvi rozpálíme olej a ryby po obou stranách opečeme, po upečení je vyndáme z pánve na papírové ubrousky, zbavíme se tak přebytečného tuku
    4. V hrnci rozehřejeme máslo, jakmile získá světle hnědý odstín, odstavíme ho z plotýnky a vmícháme do něj čerstvě vymačkanou šťávu z citrónu
    5. Jednotlivé porce pstruhů přelijeme na talířích citrónovým máslem a lehce posypeme nastrouhanou citrónovou kůrou.

    Doporučení

    Takto připravené pstruhy servírujeme s různě upravenými brambory.

    Nejčtenější články

    Sumec kanibal, aneb čím vším sumci nepohrdnou. Mohou napadnout i člověka?

    Kanibalismus u sumců je přirozeným jevem a setkáme se s ním všude, nejen tam, kde je moc přemnožený a má málo potravy. Pokud hájí své teritorium, klidně vystartuje po stejně velkém jedinci, který nepatří mezi jeho nejbližší rodinu. Jde o teritoriální chování. Ovšem cizí jedinci svého druhu nejsou jeho hlavní potravou. Kromě menších ryb nepohrdne ani hlodavci, menšími ptáky apod. Může si ale sumec udělat zálusk i na člověka?

    Způsoby uzení ryb

    Známe různé způsoby uzení ryb, liší se teplotou kouře, dobou uzení a také trvanlivostí výsledného produktu.

    Koule z DECATHLONU jsou trnem v oku některým českým výrobcům

    Boilies z DECATHLONU se stále probírá na diskuzních fórech na různých rybářských webech a také na Facebooku. Jde o to, že zásadně konkuruje cenou běžným výrobcům a tak někteří testeři renomovaných značek začali koule z DECATHLONU ve svých článcích hanit. My jsme byli donedávna zcela neutrální, ale po sérií negativních článků na Facebooku jsme se naštvali a zašli do obchodu a „dekatloňácké“ koule koupili. Boilies jsme pak testovali na stojaté svazové vodě, také na jednom soukromém revíru a nakonec i na proudné vodě na Labi. A jak jsme s koulemi dopadli?

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím